Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

İsrail-Hamas hattında tansiyon yükseliyor: Onlarca İsrail askerini esir aldık

Filistinli gruplar, "Aksa Tufanı" saldırısında çok sayıda İsrail askerinin esir alındığını duyurdu.

İsrail-Hamas hattında tansiyon yükseliyor:  Onlarca İsrail askerini esir aldık

Kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas, İsrail'e karşı Aksa Tufanı Operasyonu'nun başladığını duyurdu. Tüm dünya, bölgeye odaklanırken, Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında 5 bin roket ve havan topu fırlatıldığı açıklandı.

Kassam Tugayları'na ait Telegram kanalında yayımlanan videoyla birlikte paylaşılan açıklamada, "Aksa Tufanı'nda esir alınan onlarca İsrail askeri Kassam Tugayları'nın elinde." ifadelerine yer verildi.

Videoda, askeri üniforma giymediği görülen 3 kişinin de "İsrail askerleri" olduğu belirtilen açıklamada, esir alınan asker sayısıyla ilgili net bilgi verilmedi.

İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri Sözcüsü Ebu Hamza da yaptığı açıklamada, "Elimizde esir olan bir dizi Siyonist asker var." dedi.

Ebu Hamza, Kudüs Seriyyeleri'nin de diğer Filistinli gruplarla birlikte "Aksa Tufanı" kapsamında cephe gerisinde, bir dizi saldırı gerçekleştirdiğini de kaydetti. İsrail'den ise Filistinli grupların bu açıklamasına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Kassam Tugayları, sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı bir saldırı başlattığını duyurmuştu. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken silahlı gruplar da bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını açıkladı.


Haber Kaynağı : AA

İlgili Haberler

hamas Filistin esir