Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kahramanmaraş'ı örnek gösterdi: Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul için 'moloz' uyarısı

İstanbul Kültür Üniversitesi, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası ve İBB ortaklığında, Prof. Dr. Aral Okay’ın anısına düzenlenen İstanbul’un Jeolojisi Sempozyumu'nda konuşan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “İstanbul ve deprem” başlıklı oturumda İstanbul için 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremleri hatırlatarak "moloz" uyarısı yaptı. Görür, "Marmara Denizi’ne bile sığmayacak bir moloz yığınından bahsediyorum" dedi.

Kahramanmaraş'ı örnek gösterdi: Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul için 'moloz' uyarısı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür; İstanbul Kültür Üniversitesi, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası ve İBB ortaklığında, Prof. Dr. Aral Okay’ın anısına düzenlenen İstanbul’un Jeolojisi Sempozyumu'nda konuştu.

Görür, “İstanbul ve deprem” başlıklı oturumda, depreme dirençli şehirler oluşturmanın ön hazırlık aşamasında Afet Bakanlığı ve ilgili yasaların oluşturulması, risk analizi, mikro bölgeleme çalışmaları ve buna dayalı kent yönetimine olan acil ihtiyaca dikkat çekti.

"MARMARA DENİZİ'NE BİLE SIĞMAYACAK BİR MOLOZ YIĞININDAN BAHSEDİYORUM"

6 Şubat depremlerine de değinen Prof. Dr. Görür şunları söyledi:

“Güneydoğuda enkaz molozlarının uluslararası standartlara uygun olmayan şekilde döküldüğünü gördük. Molozların içindeki asbest, toksik ve kimyevi maddeler yağmurla birlikte toprağa, oradan suya karışıyor ve uzun yıllar halk sağlığını tehdit ediyor. İstanbul’da büyük deprem olsa molozların ne yapılacağını biliyor muyuz? Marmara Denizi’ne bile sığmayacak bir moloz yığınından bahsediyorum. Aynı yol izlenirse depremde hayatını kaybedenlerin ardından bir o kadar insanı da hasta ederek öldürecek. Atıkları halletmezseniz deprem en büyük çevre felaketidir” 


Haber Kaynağı : 12punto

Prof. Dr. Naci Görür İstanbul depremi Kahramanmaraş