Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109
/gundem/video-dolaptan-imalathane-cikti-imalatcidan-yari-fiyatina-glock-4176

Dolaptan imalathane çıktı: İmalatçıdan yarı fiyatına 'glock'

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Ümraniye'de bir binaya operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda girişte bulunan dolabın arkasında silah imalathanesi tespit edildi. İmalathanede ise 73 tabanca, mühimmat ve paraya el konuldu.

Müslim SARIYAR- 12punto.com.tr

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri silah imalatı, ticareti ve kaçakçılığını yapan şahısların yakalanması, eylemlerde bulunan suç örgütlerine silah temin eden şahısların tespitine yönelik yürütülen çalışmalarda Ümraniye de bir binaya operasyon yaptı. Polisler içeri girdiğinde her şey normaldı. Girişte bulunan dolabın kapağını açan polisler imalathaneye giden kapıyı tespit ettiler.  İmalathaneye giren polisler çok sayıda taklit glock silah ele geçirildi. Orijinalinin 4 bin dolara satıldığı, imalatçıların ise bu silahları 60 bin TL ye sattıkları öğrenildi. 

73 SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan operasyonda, Y.M.V., M.Y.,O.K., S.Ç. ve M.A. isimli 5 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şüpheli şahısların işyeri, ikamet adreslerinde ve araçlarında yapılan aramalarda, 4 adet illegal silah atölyesi, 73 adet tabanca bu tabancalara ait 57 adet şarjör, 4985 adet silah gövdesi, 2074 adet silah sürgüsü, 1087 adet açık uçlu silah namusu, 4000 adet silah imal edecek parça (Tetik Tertibatı, Pim, İcra Yayı, Mil, Çıkarıcı), 252 koli içerisinde 4192 adet silah kutusu, 2 adet silah kutusu kalıbı, 4 adet silah gövde kalıbı, 3 adet şarjör kalıbı, 6 adet lazer yazıcı, 3 adet mengene, 5 adet test atışı yapılmış içerisinde kovanlar bulunan doldur boşalt bidonu, 1 torba silah gövde üretiminde kullanılan polimer hammadde, 1 adet balistik yelek, 22.155 lira nakit para ele geçirildi. 

Sorgularının ardından mahkemeye sevkedilen şüphelilerden 4 ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. M. A ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar