İtalya'da kahvaltıların gözdesi: Provolone Peyniri nedir, nasıl yapılır, tadı nasıldır?
Provolone, kökenleri Güney İtalya’da bulunan inek sütünden yapılan bir İtalyan peyniridir. Bugün, Provolone’un ana üretimi Po vadisi bölgesinde, özellikle Lombardiya ve Veneto’da gerçekleşmektedir.

Provolone peyniri, yüksek kaliteyi garanti etmek için belirli yöntemler kullanılarak sıkı denetim altında üretilmesini sağlamak için Avrupa Birliği tarafından DOP atamasına sahiptir.
Provolone peyniri de iki formda sınıflandırılır: 2-3 aylık Provolone Dolce, soluk sarıdan beyaza bir renge ve tatlı bir tada sahiptir. Diğeri, Provolone Piccante, dört aydan daha eski ve daha keskin bir tada sahip.
GÜNEY AMERİKA'DA IZGARA ETLE YENİYOR
Güney Amerika’da Provoleta adlı benzer bir peynir ızgara etle yenir. Amerika’da üretilen Provolone, Dolce çeşidine benzer.
İNEK SÜTÜNDEN YAPILIR
Provolone’un lezzetleri, yapıldığı yere göre büyük ölçüde değişir. Çoğunlukla, dokuda yarı serttir ve inek sütünden yapılır.
Provolone yüksek miktarda kalsiyum ve protein içerir, ancak diğer yandan sodyumda da yüksektir. Peynir, tam gövdeli ve yıllanmış kırmızı şaraplarla birlikte iyi gider. Acı chutney, ev yapımı ekmek ve gözleme ile servis edilebilir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Ekrem İmamoğlu'na bir sansür daha geldi

Kent Lokantası'nın mutfağına sabotaj!

MHP liderinden Erdoğan'a 'yeniden adaylık' çağrısı

Sur bombacısına ağırlaştırılmış müebbet bozuldu

BEDAŞ İstanbul'da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeleri sıraladı

İBB'ye yönelik 4.dalga operasyonunda gözaltına alınanların listesi

Gelinim Mutfakta 23 Mayıs Cuma puan durumu: Bugün kim elendi?

CHP Kurultayı için kritik gelişme

Terör örgütleri ile iş tutan AKP'li kim? 'Muğla'dan gelen bilgiler...'

Kulis: Erdoğan Bahçeli'ye güvenmiyor
