İtalya'da kahvaltıların gözdesi: Provolone Peyniri nedir, nasıl yapılır, tadı nasıldır?
Provolone, kökenleri Güney İtalya’da bulunan inek sütünden yapılan bir İtalyan peyniridir. Bugün, Provolone’un ana üretimi Po vadisi bölgesinde, özellikle Lombardiya ve Veneto’da gerçekleşmektedir.
Provolone peyniri, yüksek kaliteyi garanti etmek için belirli yöntemler kullanılarak sıkı denetim altında üretilmesini sağlamak için Avrupa Birliği tarafından DOP atamasına sahiptir.
Provolone peyniri de iki formda sınıflandırılır: 2-3 aylık Provolone Dolce, soluk sarıdan beyaza bir renge ve tatlı bir tada sahiptir. Diğeri, Provolone Piccante, dört aydan daha eski ve daha keskin bir tada sahip.
GÜNEY AMERİKA'DA IZGARA ETLE YENİYOR
Güney Amerika’da Provoleta adlı benzer bir peynir ızgara etle yenir. Amerika’da üretilen Provolone, Dolce çeşidine benzer.
İNEK SÜTÜNDEN YAPILIR
Provolone’un lezzetleri, yapıldığı yere göre büyük ölçüde değişir. Çoğunlukla, dokuda yarı serttir ve inek sütünden yapılır.
Provolone yüksek miktarda kalsiyum ve protein içerir, ancak diğer yandan sodyumda da yüksektir. Peynir, tam gövdeli ve yıllanmış kırmızı şaraplarla birlikte iyi gider. Acı chutney, ev yapımı ekmek ve gözleme ile servis edilebilir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Türkiye'nin yeni il adayları belli oldu
Epstein skandalının yaşandığı adadan ilk fotoğraflar!
Memur ve emeklinin alacağı zam büyük ölçüde netleşti
Peşmerge taburu ile gelmediğine şükredin!
Erdoğan talimatı verdi! O suçlar kapsam dışı
Filmi geriye sarınca
Öğrencilerin alay ettiği öğretmen kürsüden düşüp kolunu kırmış
Terör örgütü PKK'nın Öcalan ısrarı sürüyor
Türkiye Google'da en çok bunları aradı!
Telefon krizi: Çip sıkıntısı yaşanıyor