Soğan kebabı nasıl yapılır? Soğan kebabı tarifi...
Gaziantep’in sevilen lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, kış aylarında doğal antibiyotik olduğu ve enfeksiyonlara karşı bağışıklık kazandırdığı için vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Soğan kebabı nasıl yapılır? Soğan kebabı tarifi...

Soğan kebabı içerisinde bulundurduğu soğan, baharat, kuzu eti ve nar pekmeziyle kış aylarında yoğun ilgi görüyor.
Gaziantep yöresine ait olan soğan kebabı evde de hazırlanabilmektedir.
SOĞAN KEBABI MALZEMELERİ NELERDİR?
-500 g kıyma
-1 kg küçük kuru soğan
-1 kahve fincanı nar pekmezi
-Tuz
-Karabiber
Soğan Kebabı Nasıl Yapılır
SOĞAN KEBABI NASIL YAPILIR?
-Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur.
-Etler ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır.
-Soğanlar iri ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür.
-Şişe bir köfte bir soğan saplanır.
-Mangalda pişirilir. Pişirilen kebapılar bir tepsiye dizilir.
-Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

General duruşmaya katılmadı özel celse istedi... Tanığa bir telefon geldi...

Mübadil mezarlarının üstüne otopark...

Muhammed Yakut ölmeden saatler önce aramış

Emekliye ve memura Temmuz zammı netleşti!

Zekai Paşa OYAK Yönetim Kurulu Başkanı oldu

Mahkeme Başkanı iki ismin tahliyesini istedi!

'Ekrem İmamoğlu'ndan iki kez destek istedi'

Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Çeşme’de 2 mahalle tahliye edildi

Bahçeli'nin grup toplantısındaki o sözlerine açıklık getirdi
