Soğan kebabı nasıl yapılır? Soğan kebabı tarifi...
Gaziantep’in sevilen lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, kış aylarında doğal antibiyotik olduğu ve enfeksiyonlara karşı bağışıklık kazandırdığı için vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Soğan kebabı nasıl yapılır? Soğan kebabı tarifi...
Soğan kebabı içerisinde bulundurduğu soğan, baharat, kuzu eti ve nar pekmeziyle kış aylarında yoğun ilgi görüyor.
Gaziantep yöresine ait olan soğan kebabı evde de hazırlanabilmektedir.
SOĞAN KEBABI MALZEMELERİ NELERDİR?
-500 g kıyma
-1 kg küçük kuru soğan
-1 kahve fincanı nar pekmezi
-Tuz
-Karabiber
Soğan Kebabı Nasıl Yapılır
SOĞAN KEBABI NASIL YAPILIR?
-Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur.
-Etler ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır.
-Soğanlar iri ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür.
-Şişe bir köfte bir soğan saplanır.
-Mangalda pişirilir. Pişirilen kebapılar bir tepsiye dizilir.
-Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
BEDAŞ 21 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
A101 21 Kasım 2024 Perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı!
Hasan Arat'tan Fenerbahçe'ye Rafa Silva'lı 'Talisca' yanıtı
21 Kasım 2024 burç yorumları
Fatih Altaylı'dan Acun Ilıcalı ve yasa dışı bahis yorumu
21 Kasım Perşembe maç programı: Bugün maç var mı, hangi maçlar var, saat kaçta?
Ebru Baki Sözcü'den ayrıldı mı?
UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye'nin rakibi kim olacak? Play-off maçı ne zaman?
Atatürk için 21 Kasım 1938'de yapılan resmi cenaze töreninin fotoğrafları
20 Kasım reyting sonuçları 2024: Annem Ankara, Kuruluş Osman, Leyla