Soğan kebabı nasıl yapılır? Soğan kebabı tarifi...
Gaziantep’in sevilen lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, kış aylarında doğal antibiyotik olduğu ve enfeksiyonlara karşı bağışıklık kazandırdığı için vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Soğan kebabı nasıl yapılır? Soğan kebabı tarifi...
Soğan kebabı içerisinde bulundurduğu soğan, baharat, kuzu eti ve nar pekmeziyle kış aylarında yoğun ilgi görüyor.
Gaziantep yöresine ait olan soğan kebabı evde de hazırlanabilmektedir.
SOĞAN KEBABI MALZEMELERİ NELERDİR?
-500 g kıyma
-1 kg küçük kuru soğan
-1 kahve fincanı nar pekmezi
-Tuz
-Karabiber
Soğan Kebabı Nasıl Yapılır
SOĞAN KEBABI NASIL YAPILIR?
-Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur.
-Etler ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır.
-Soğanlar iri ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür.
-Şişe bir köfte bir soğan saplanır.
-Mangalda pişirilir. Pişirilen kebapılar bir tepsiye dizilir.
-Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Bu ülkeler 2026 Dünya Kupası'na katılmayı garantiledi
İBB iddianamesine cumhur seçmenlerinden de tepki geldi
Zehirlenme faciasında, annenin ölmeden önceki ifadesi ortaya çıktı
Ünlü ekonomistten asgari ücret ve altın tahmini
Beşiktaş Kabataş'taki metro inşaatında çökme meydana geldi
Ümit Özdağ'dan Demirtaş'ın tahliyesine ilişkin 'Barış Güvercini' yorumu
Teröristbaşı Öcalan'ın sızan 'Lozan' notunu paylaştı
Ünlülerin yılbaşı konser ücretleri belli oldu
Milli yas tartışmalarına Murat Bardakçı da dahil oldu
CHP'li Günaydın'dan 'sahte diplomalı milletvekilleri' iddiasına açıklama