Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Buğra Kavuncu'dan dikkat çeken Cumhur İttifakı açıklaması! 'Öncelikli hedefim...'

İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Buğra Kavuncu, yerel seçimlerdeki stratejisini açıkladı. ‘Öncelikli hedefim Cumhur İttifakı’na küsen seçmenler’ diyen Kavuncu, ‘Seçimde ne olacağını bilemezsiniz, kimden nasıl oy akacağını da bilemezsiniz’ şeklinde konuştu.

Buğra Kavuncu'dan dikkat çeken Cumhur İttifakı açıklaması! 'Öncelikli hedefim...'

Yerel seçimlere 'hür ve müstakil' girme kararı alan İYİ Parti'nin İBB adayı Buğra Kavuncu, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü Gazetesi'ne konuşan Kavuncu, İstanbul’un sorunlarını ve seçim çalışmalarını anlattı. 31 Mart'a kadar tek odaklarının İstanbul'u konuşmak olduğunu kaydeden Kavuncu, "Ekrem İmamoğlu’yla görüştüğümde ‘Anlat İstanbul’ projemiz vardı. O dosyayı kendisine teslim etmiştim. Kendisine ‘7 ay çalıştık, sokak sokak gezdik. İstanbullunun en çok konuştuğu konular bunlar’ diyerek teslim etmiştim. Gene bunları dile getireceğiz. Yani yüze konuşmadığımız hiçbir şeyi arkadan konuşacak insanlar değiliz” dedi.

"UCUBE SİSTEM ÜLKEYİ MAHVEDİYOR"

"Bu ucube Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkeyi mahvediyor." diyen Kavuncu, "Biz hep şunu söyledik; güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeliyiz diye. Bizim adaylık iddiamız aslında güçlü iki partinin dışında üçüncü bir partinin hatta mümkünse dördüncü bir partinin de var olması. Bu yapıdan çıkaracak başka bir şey yok. Bizim varlığımız o açıdan da kıymetli"  ifadelerini kullandı

"SES ÇIKARMAMIZ, BAŞKANLIK SİSTEMİNE BİR TAVIRDIR"

"Bizim ya da bizim gibi partilerin parlamentoda yer alması, grup kurması, ses çıkartması bu başkanlık sistemiyle ilgili eylemsel bir tavırdır aynı zamanda" diyen Kavuncu, hedeflerinin Cumhur İttifakı'nın küskün seçmeni olduğunu söyledi. Kavuncu, "Aslında 31 Mart bir nevi de bunun kararı olacak. Cumhur İttifakı’nın küskün seçmeni bizim hedefimiz. Seçimde ne olacağını bilemezsiniz, kimden nasıl oy akacağını da bilemezsiniz." şeklinde konuştu

“FARK KISALIYOR”

AKP ve CHP İstanbul adaylarının ardından anketlerde üçüncü isim olduklarını söyleyen Kavuncu, aradaki farkın gittikçe kapandığını söyledi. Rakiplerine kıyasla daha az tanınırlığa sahip olduğuna değinen Kavuncu, "Tanınırlık önemli, diğer iki adayın hem iktidar hem belediye gücünden dolayı bilinirlikleri var. 5 yıllık İstanbul il başkanlığının getirdiği bizim de bir tanınırlığımız var ama bilinirliğimiz diğerlerine göre çok daha düşük. Dolayısıyla 45-50 günlük süreçte kendimizi ne kadar anlatır, ne kadar doğru ifade edersek oy potansiyelimiz de o kadar artacak."  dedi.

"İSTANBUL'UN 3 TEMEL PROBLEMİ VAR"

Kavuncu, İstanbul’un 3 temel problemi olduğunu belirtti konu hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Birinci sırada ulaşım var. İkinci konu içi yanan vatandaşın şikayet ettiği kentsel dönüşüm. Ekonomi üçüncü sırada. Sığınmacı meselesi çok duyduğumuz dördüncü konu. Biz daha iyisini yapacağımızı iddia ediyoruz. 7-8 kişilik akademisyenlerden oluşan bir ekibimiz var. Naci Görür ve İlber Ortaylı’dan destek alıyoruz. Bizim zaten 5 yıllık İstanbul il başkanlığı döneminden çok detaylı çalışan bir ekibimiz vardı. Bunların içinde mimarlar, inşaat mühendisi arkadaşlar var. Kentsel dönüşüm ile ilgili 2 projemiz var onu ilan edeceğiz.”


Haber Kaynağı : 12punto

Buğra Kavuncu Cumhur İttifakı İBB İstanbul yerel seçim