Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'ten TRT'ye sert eleştiri: 15 Temmuz'u hatırlattı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Özel, İdlib'de şehit olan 34 askeri anarken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Two munite çektiler" dedi. Özel ayrıca, TRT'yi sert sözlerle eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'ten TRT'ye sert eleştiri: 15 Temmuz'u hatırlattı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ERDOĞAN'A 'TWO MUNİTE" DEDİLER

İdlib'in 4.yılındayız. Bir anda birçok haber gelmeye başladı, Suriye'de konvoyumuza savaş uçakları tarafından ateş açılmıştı. 34 askerimiz İdlib'de şehit edilmişti. 

Kanları yerde kalmayacak diyordu ama bütün dünya saldırının nereden geldiğini biliyordu. Çektiler onu tepesine sayaç koydular. Ona two munite dediler. O günden sonra bir daha İdlib'i konuşan olmadı. 

Seni Rusya'da kapıya koyanlara karşı en yakın dost diyorsun. Seçimlerde bile doğal gaz faturaları ertelensin diye jest görüyorsun. İstediği zaman seviyor, dövüyor. Mehmetçiği şehit ediyor. İdlib'teki askerlerimizin acılı ailelerine bir kez daha sabır diliyorum.

Günü geldiğinde şehit edenlerden hesap sormanın da sözünü veriyorum.

TRT'YE ELEŞTİRİ

Anayasa 133. maddesi diyor ki; TRT tarafsızdır. 5. maddesi tarafsızlığı ve doğru haberciliği tarif ediyor. İstanbul, İzmir ve Ankara büyükşehir belediye adayları; Tuncay Keser 2 günlük çalışma yaptı. Murat Kurum 29 dakika 12 saniye verilmiş, Ekrem İmamoğlu 0, Hamza Dağ 26 dakika, Cemil Tugay 0. Turgut Altınok 17 dk 50 saniye, Mansur Yavaş 0. 

Bunların kanununda tarafsızlık yazıyor. Tarafsız davranacaklarını bu Meclis talimat vermiş. 

AKP devlet televizyonunu, kendi televizyonu haline getirmiş. 

İlk gelen TRT, son çıkan TRT, Genel Merkez yanarsa haber yapacak herhalde. Beni ne zaman vereceksin? Er ya da geç bir gün ölür de gidersek, dirime gelmeyen cenazeme de gelmesin. TRT'yi cenazemde istemiyorum.

Ben TRT dediğim anda TRT yayından çıkmış arkadaşlar. 

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

'Seçilmiş Parlamento'nun arkasındayız, darbeye teslim olmayız' dedik. A Haber diyor ki; 'CHP bugün destan yazıyor'

Tonlarca ağırlığındaki avizeler birbirine vuruyor. Meclis Başkanı koruması bizi sığınağa aldı. Meclis'in canını okudular. Şekeri olanlar var konuşamıyor. Üyeler kapısının orada sular var dedi; karanlıkta 300 metre ötede kıyamet kopuyor. Son odayı bulduk, kapısını 2 ayağımla vurdum, bi baktım TRT stüdyosuymuş. Baktım oraya koca stüdyo var orada. TRT soruyor, hiç haberimiz yokmuş. Kimleri çıkarıyorsunuz, kusura bakmayın sizleri de çıkaracağız dediler. Sizi de burada bol bol ağırlayacağız dediler. Ne ben, ne grup başkanvekillerimiz o stüdyodan girmediler.

Gün olur devran döner, bunun hesabı sizden de Tayyip Erdoğan'dan da sorulur.

İSRAİL PANKARTINI HATIRLATTI

Madrid'de Sosyalist Enternasyonal zirvesindeydik. Orada da söyledim, Hamas'ın yaptığına karşı İsrail'in cevabı sivilleri hedef almıştır. Ukrayna'daki çocuklar da bizim, Gazze'deki çocuklar da bizim. Gelin bu mezalimi bitirelim dedim. Ben bunları söylerken Erdoğan Sakarya'daydı. İsrail'le ticaret utancı sonlandırılsın diye pankart açıldı. Apar topar toplatıldı. Pankartı açanlar biliyordu ki bu utancı, Recep Tayyip Erdoğan ailesi yapıyordu.

RAMAZAN PİDESİ FİYATI

Özgür Özel, ramazan pidesi fiyatı hakkında şu tepkiyi gösterdi:

"31 Mart seçimlerinden sonra kemer sıkma, zamlar ve tasarruf genelgeleri ardı ardına gelecek. 31 Mart'a kadar her şeyi bastırıyorlar. Ramazan pidesi fiyatı 15 lira yapılmış. Pide yüzde 50 zamlanmış. İşin içinde bir oyun var. Geçen sene 300 gram pide 10 lira, bu sene 250 gram pide 15 lira. Zam yüzde 80! Hani enflasyon yüzde 64'tü."

'EMEKLİ KART' ÇAĞRISI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın emeklilere aylık bin lira verdiği 'Ankara Kart' uygulamasını anımsatan Özel, "Gelin bu kartı emekli kartına çevirelim. Biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Bir Emekli Kart çıkaralım ve bu zulmü bitirelim" çağrısında bulundu.

İKTİDARA 'İŞSİZLİK FONU' TEPKİSİ

İşsizlik Fonu ile ilgili iktidara tepki gösteren Özel, şunları kaydetti:

"İşsizlik Sigorta Fonu ile ilgili bir düzenleme var. Bunlar duble yapımlarında bile bu fonu kullandılar. Sonra gelinen noktada 2023 yılında İşsizlik Sigorta Fonu'ndan işçiye ödenen para yüzde 18.5, işverene verilen teşvik yüzde 67. Kanun diyor ki İşsizlik Sigorta Fonu'ndaki biriken toplam kaynağının en fazla yüzde 30'u kullanabilir. Bunu yüzde 50'ye çıkarıyorlar. İşçinin kumbarasından işverene bir şey ödenmesine ilk günden beri karşı çıktık."

'TÜRKİYE İTTİFAKI' VURGUSU

 

'Türkiye İttifakı' mesajı veren Özel, "Cumhur İttifakı'nın gücünü dengelemenin tek yolu Türkiye İttifakı'dır. Türkiye İttifakı'nda Biz sosyal demokratlar varız, muhafazakar demokratlar var, milliyetçi demokratlar var; Lazlar var, Kürtler var..." diye konuştu. 


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Özgür Özel TRT 15 Temmuz