Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sur Belediyesi'nde gerçekleşen skandala DEM Parti'den yanıt geldi: 'İlk karşı çıkanların Belediye Eş Başkanlarımız olduğu görülmektedir'

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu, Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sırasında gerçekleşen skandallarla ilgili açıklama yaptı. Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına hakaret edildiği skandalla ilgili, "İlk karşı çıkanların ve müdahalede bulunanların Belediye Eş Başkanlarımız olduğu basına yansıyan görüntülerden de açıkça görülmektedir" denildi.

Sur Belediyesi'nde gerçekleşen skandala DEM Parti'den yanıt geldi: 'İlk karşı çıkanların Belediye Eş Başkanlarımız olduğu görülmektedir'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır'daki meclis açılışlarında İstiklal Marşı okunmaması ve Türk bayrağının kaldırılması olaylarıyla ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini söylemişti.

Ardından Yerlikaya'nın, DEM Partililerin Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sırasında sarf edilen hakaret içerikli sözlerle ilgili de müfettiş görevlendirmesi ve konuyla ilgili bir şüphelinin gözaltına alınmasının ardından DEM Parti'den açıklama geldi.

Açıklamada, "Sur Belediyesinde partimiz ve belediye ile herhangi bir resmi ilişkisi olmayan bir vatandaşın hakaretlerine ve duvarda asılı olan fotoğraflara dair girişimlerine ilk karşı çıkanların ve müdahalede bulunanların Belediye Eş Başkanlarımız olduğu basına yansıyan görüntülerden de açıkça görülmektedir" denildi.

"BELEDİYEMİZ HİÇBİR SORUŞTURMADAN KAÇMAYACAKTIR"

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu yetkililerinin yaptığı yazılı açıklamada öne çıkanlar şöyle:

DEM Parti olarak alnımız ak, başımız diktir. Belediyelerimiz hiçbir soruşturmadan kaçmayacaktır. Ancak bu soruşturmaların soygunları, yolsuzlukları ve belediyelerdeki talanı da içerecek şekilde genişletilmesini talep ediyoruz.

"ALGI OPERASYONLARIYLA..."

Son olarak Sur Belediyesinde partimiz ve belediye ile herhangi bir resmi ilişkisi olmayan bir vatandaşın hakaretlerine ve duvarda asılı olan fotoğraflara dair girişimlerine ilk karşı çıkanların ve müdahalede bulunanların Belediye Eş Başkanlarımız olduğu basına yansıyan görüntülerden de açıkça görülmektedir. Algı operasyonlarıyla belediyelerimizi yıpratmaya çalışan kirli odaklara sesleniyoruz; amacınızı ve kim olduğunuzu çok iyi biliyoruz, bu ucuz komplolarınıza asla geçit vermeyeceğiz.

Bu kapsamda semboller ve değerler üzerinden yürütülen bu kirli tezgahları sert biçimde kınıyoruz. Bu tezgahlara rağmen kentlerdeki ve belediyelerdeki tahribatların giderilmesi, halka hizmet verilmesi ve ekonomik krize karşı halkın korunması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."



Haber Kaynağı : 12punto

Ali Yerlikaya DEM Parti diyarbakır İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya gözaltı soruşturma Sur Belediyesi