Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Başucunda cep telefonu ile uyuyanlar dikkat!

Kaliforniya Üniversitesi Halk Sağlığı departmanında yapılan bir çalışma cep telefonlarıyla ilgili çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu.

Başucunda cep telefonu ile uyuyanlar dikkat!

Kaliforniya Üniversitesi Halk Sağlığı departmanında yapılan bir çalışma cep telefonlarıyla gereğinden fazla yakın olmanın kanser başta olmak üzere çeşitli hastalıklara davetiye çıkardığını ortaya koydu. Bu hastalıklar arasında kısırlık ve hafıza bozukluğu sorunu da yer alıyor. 

Baş ağrısı, hafıza sorunları ve uyku problemleri gibi nöropsikiyatrik sorunlar cep telefonunu yoğun kullanan kişilerde ve baz istasyonlarına yakın yaşayan vatandaşlarda oldukça sıkça görülen sorunlar arasında yer alıyor. Kaliforniya Üniversitesi Halk Sağlığı departmanı tarafından geçtiğimiz yıllarda yapılan bir çalışma uyku sırasında cep telefonuna yakın olmanın sakıncalarını ortaya koydu.Özellikle hamilelik dönemindeki kadınlar ve çocukların kontrolsüz akıllı cep telefonu kullanımının, migren ve çeşitli baş ağrılarına neden olabileceği kanıtlandı.

Araştırmacılar, RF dalgalarının çocukların gelişmekte olan beyin hücrelerini yetişkinlere kıyasla daha fazla etkileyebildiğini belirtiyor.

Çalışmada, cep telefonlarıyla aşırı yakın olmanın kanser, hafıza bozuklukları ve kısırlık gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtildi.

Uzmanlar, cep telefonlarının özellikle baş bölgesinde ağrılara neden olabileceğini ve bu şikayetlerin kullanım süresi arttıkça artabileceğini belirtiyor. Bu nedenle, bilinçli cep telefonu kullanımı ve özellikle uyku öncesi telefonla vakit geçirme alışkanlığına dikkat etmek, olası sağlık risklerini azaltmak adına önemlidir.


Haber Kaynağı : 12punto

Ağrı araştırma beyin hamile Kanser risk sağlık telefon