Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Mecliste kavga

2. Abdülhamit döneminin en bilinen paşalarından birisi Yedi Sekiz Hasan Paşadır. Okur yazar olmayan Hasan Paşa birbirine benzeyen yedi sekiz rakamları arasına bir çizgi çekerek imzasını attığından bu lakabı almıştır.

Padişah Abdülaziz ve 2. Abdülhamit dönemlerinde Beşiktaş karakol muhafızı olan Yedi Sekiz Hasan Paşa 2. Abdülhamid’i devirmek için Çırağan baskınını gerçekleştiren Ali Suavi’yi bir sopa ile kafasına vurarak öldürmüştür.

Bu olaydan sonra sarayın takdirini kazanan Hasan Paşa, 2. Abdülhamit döneminde paşalıkta adım adım yükselmiş ve Osman ordusunda maraşelliğe kadar gelmiştir. 2. Abdülhamit’in Meclis-i Mebusan’ı lağvetmesiyle başlayan istibdat döneminde kendisine bağlı hafiyelerle saraya jurnal ulaştırmıştır. Bu nedenle kendisine Hafiye-i Şehriyari unvanı verilmiştir.

Esas ününü padişaha muhalif olanları araştırıp bulmak ve onları falakaya yatırmakla kazanmıştır. Yedi Sekiz Hasan Paşa ruhu günümüze kadar ulaşmış ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ve dışarıda “muhalifleri dövmek” olağan bir eylem olarak görülmeye başlanmıştır.

27 Mayıs’tan önce CHP Milletvekilleri, 27 Mayıs’tan sonra meclise giren TİP Milletvekilleri sık sık saldırıya uğramıştır. TİP Milletvekili Çetin Altan’ın tartaklanması halen hafızalardaki yerini korumaktadır. Günümüze geldiğimizde maalesef yine TBMM çatısı altında başta DEM ve TİP partili milletvekilleri olmak üzere muhalif milletvekillerine Yedi Sekiz Hasan Paşa’ya özenenlerin saldırısını görmekteyiz. Son olarak Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay’ın Anayasa Mahkemesi kararına rağmen cezaevinde tutulmasını görüşmek üzere toplanan TBMM’de kürsüde konuşmasını yapan TİP Milletvekili Ahmet Şık saldırıya uğramış ve bilahare kavgaya diğer milletvekillerinin katılması ile birisi kadın üç milletvekili yaralanmıştır.

İşin komik tarafı saldırıp, kavga çıkaran milletvekili ile saldırıya uğrayan milletvekiline aynı disiplin cezası verilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren milletvekiline övgüler gelmesi, demokrasiye ve toplumdaki huzura katkı sağlamayacaktır.

TİP Milletvekili Can Atalay’a yapılan hukuksuzluk, bilahare mecliste konuşma yapan diğer TİP milletvekili Ahmet Şık’a saldırılmasıyla taçlandırılmış ve topluma yumuşama ve normalleşme söylemlerinin ne kadar boş olduğunu bir kere daha göstermiştir.