Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Hatay’da açan tomurcuk

6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmaya çalışıyor Hatay. Felaketin yarattığı yıkıma ve bütün zorluklara rağmen yaşam savaşı bir yandan devam ediyor.

Bu tablo içerisinde acılara bir nebze de olsa derman olmak, çocukların yüzünü güldürmek için atılan bir adıma yer vereceğim.

Uzun yıllardır tanıdığım sevgili meslektaşım Mehmet Bozkurt, eşi ve 3 yaşındaki kızıyla birlikte Hatay’da çocuklar için bir tomurcuk açtırdılar.

Depremin ilk günlerinden itibaren Hatay’dalar ve oraya yerleştiler.

Depremden etkilenen çocuklar için gayretleri...

Çocukların hem psikolojik hem de sosyal olarak yeniden toparlanması için, rehabilite olması için Tomurcuk Derneği’ni kurdular.

Antakya Serinyol’da bir arazi üzerine iki konteynerden oluşan kütüphane kurdular.

Mehmet Bozkurt, geride kalan zamanı ve çabalarını şu sözlerle anlatıyor:

"Depremin ilk günlerinden itibaren Hatay’dayım. Haziran ayından bu yana ise ailemle birlikte bu kadim şehirdeyim. İşim gereği sık sık İstanbul’a gitsem de gönlüm Hatay’da.

Toz, çamur, beton yığınları, iş makineleri ve yalnızlık... Hatay’ın özeti...

Uzun yıllar gazetecilik yaptım. Şu anda Türkiye'nin köklü yayınevlerinin birinde yöneticilik yapıyorum. Eşim Hataylı ve 6 Şubat depreminden sonra destek olmak için bölgeye gittik.

Hatay'ın insan anlayışı, Hataylının hayata bakışı insancıldır, dost canlısıdır. Onların bu yaşantısı bize her zaman huzur verdi. Bu büyük felaketten sonra dedik ki 'biz bu insanların iyi günlerin de yanlarındaydık, zor günlerinde de yanlarında olmalıyız.' Bu düşünce bizi tetikledi ve Hatay'ın yolunu tuttuk. 

Biz herhangi bir şirketin ya da bir siyasetin desteğiyle bu işi yapmadığımız için arkadaş çevremizi harekete geçirdik. Doğrudan bize güvenen insanların desteğiyle orada çalışmalara başladık. Ne kadar çok ihtiyaç sahibine dokunabilirsek o kadar iyi diye düşündük. Bu yol sonunda Tomurcuk Derneği'nin kurulmasına çıktı."

Bölgedeki tüm kütüphanelerin yıkılmış durumda olduğu bilgisini veren Bozkurt, ilk faaliyetlerinin orada çocuklar için bir kütüphane kurmak olduğunu ve iki konteynerden oluşan bir kütüphane olduğunu belirtiyor ve ekliyor: 

"Geçen hafta neredeyse kitaplarımızın tamamını raflara dizdik, şimdi masa sandalyelerimiz yapılıyor. Gençlerin rahatlıkla ders çalışabileceği ya da kitap okuyabilecekleri bir olanak yaratıyoruz şu anda. Atölyelerle bu çalışmalarımızı geliştirmeyi planlıyoruz. İngilizce, matematik, resim gibi derslerini destekleyici ve hobiye yönelik atölyelerin yanı sıra benim düzenleyeceğim habercilik atölyesiyle gençlerin bakış açılarını genişletmelerini, bir nebze olsun hayatlarını dokunmak istiyoruz. Uzun süreli eğitim öğretim hayatlarında onlara küçük de olsa bir katkı sunabilirsek kendimizi faydalı bir iş yapmış kabul edeceğiz. Umarım bizimle birlikte hareket eden insanlarla bu güzel çabanın içinde olmaya devam edeceğiz."

Tomurcuk Derneği gönüllülük ve dayanışma ruhuyla yola çıktı ve ilerliyor...

Hatay’daki yurttaşlar Serinyol’da Tomurcuk Derneği’nin sahasında kendilerine ulaşabilir. Şehir dışından ise Instagram'da "Tomurcuk Derneği Hatay" adresinden takip edebilir.

Mehmet Bozkurt ve ailesine, destek verenlere kolaylıklar ve başarılar diliyorum.