Son bir yılda kiralara yapılan zamlar, ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getirmeye başladı. Hatta hükümet kira artışlarını yüzde 25'le sınırlandırdı. Bu tartışmalar yaralama hatta cinayet gibi üzücü sonuçlar da doğurdu. Peki, 'Kiracı ev sahibi kavgasına müdahale eden kim?' diye sorsak, 'Polis, jandarma' diyeceksiniz.
Evet bugün işte aslında ev sahibi kiracı kavgasına müdahale eden polislerden bahsedeceğiz. Yüksek kiralar nedeniyle emniyet lojmanlarında oturmak için müracaat eden ama bir türlü sırası gelmeyen polislerden....
Özellikle büyükşehirler de emniyet mensupları artan kiralar nedeniyle daha düşük kira verilen lojmanlara geçmek istiyor ancak sıra gelse bile taşınamıyor.
Çünkü lojmanda oturan ve 5 yıl süresi dolan memurlar çıkmıyor. Aslında lojmana taşınmak isteyenin de, oturup çıkmayanın da ortak noktaları kira artışları.
HERKESİN HAYALİ LOJMAN
İşte bu nedenle lojman başvurusu yapan ancak sırasının gelmesini bekleyen ya da sırası geldiği halde taşınamayan polisler, dert yandıkları bu sorunu gönderdikleri mailde şöyle anlatıyorlar.
"Bizler inanın ne yazacağımızı, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Her yıl lojman başvurusu başladı duyurularının ardından bütün illerde binlerce memur başvuru yapıyor. Çıkan memur ise kendini 'Şanslı' görüyor. Ama gelin görün ki bu şans sadece kurada kazanmakla kalıyor. Çünkü bir türlü sıra gelmiyor, hayalini kurduğu lojmana bir türlü taşınamıyor. Lojmana taşınmak özellikle son 1 yılda herkesin hayali. Çünkü lojman demek düşük kira demek.
5 YIL SÜRESİ DOLANLAR ÇIKMIYOR
Ama 5 yıl oturma süresi dolan memurlar lojmandan çıkmıyorlar. Aslında biz nasıl yüksek kira nedeniyle lojmana taşınmak istiyorsak, lojmanda oturanlar da yüksek kiraya çıkacakları için çıkmıyorlar. Zaman zaman lojmandan çıkmayan polis ve ailesini çevik kuvvetle tahliye edilmesine bile tanıklık ediyoruz. Bu ne kadar zor bir şey. Hem oturan hem de tahliye eden memurlar için. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ocak ayında yayınladığı istatistiğe göre Türkiye genelinde 319 bin 600 emniyet personeli bulunurken 39 bin 318 lojman olduğu belirtiliyor. Yine istatistiğe göre lojmana yerleşme oranı yüzde 12 olarak belirtiliyor. Bu istatistikler de de görüldüğü gibi lojman sayısı çok yetersiz. İşte bu nedenle büyükşehirlere tayini çıkan evli memurlar ailesini getirmek istemiyor. Yalnız gelip 3 yada 4 memur bir araya gelerek kiralık eve taşınıyor. Tayin döneminde ise artık büyükşehirler tercih edilmiyor."
Çok Okunanlar
Gelinim Mutfakta kim elendi? 10 bileziği kim aldı? 22 Kasım 2024 puan durumu
22 Kasım 2024 burç yorumları
Fenerbahçe En-Nesyri için Al-Nassr'den gelen rekor bonservisi reddetti
BEDAŞ 22 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
Netenyahu'yu tutuklayacak ülkeler belli oldu!
Lüks araba markası Jaguar logosunu neden değiştirdi? Yeni logosu ne oldu?
Bakan Yusuf Tekin'den Teğmen Ebru Eroğlu ve diğer teğmenleri kurtaracak karar!
21 Kasım 2024 reyting sonuçları: Perşembe günü hangi yapım birinci oldu?
Mauro Icardi’nin Greeicy ile kulis paylaşımı Nara’yı çileden çıkardı
İsmi Fenerbahçe ile anılıyordu: Al Nassr'da flaş Talisca gelişmesi