Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Haksız da değiller !

İstanbul Beylikdüzü'nde bir kadın sokak ortasında boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından bıçaklandı. O anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonuyla an be an kaydedildi. İzleyen herkesi dehşete düşüren görüntüler sosyal medyada kısa sürede trend oldu. Görüntülere göre bıçaklanma sırasında toplanan vatandaşların tepki göstermemesi ise gerek cep telefonuyla kayıt altına alan kadın tarafından gerekse sosyal medyada eleştirildi. Peki bu durumda müdahale edilmeli mi? edilmemeli mi? 

Şeyda Nur Bulut boşanma aşamasında olduğu eşi Murat Bulut'la Küçükçekmece'de buluştu. Daha sonra birlikte Beylikdüzü'ne geldiler. Yolda yürüdükleri sırada aralarında boşanmayla alakalı bir tartışma çıktı. Bunun üzerine Murat Bulut cebinden çıkardığı bıçakla 3 çocuk annesi kadını defalarca bıçakladı. O dehşet anları ise cep telefonlarıyla an be an kaydedildi. Balkonda bulunan bir vatandaşın "Yapma arkadaş yapma', 'Allaha havale et" diye yalvarması ise o görüntülere yansıdı.

Boşanma aşamasında olan eşini bıçaklayan Murat Bulut'un kendisine yapma diye yalvaran vatandaşa, "Bu çocuklarımı getirmiş istismar ediyor. 3 çocuğumuzu. Bu kapalı bir kadındı" diye bağırırken vatandaş ise, "Yapma, arkadaş yapma. Dostum. Allaha havale et yapma. Haklısın. Çekil ne olursun çekil. Allah rızası için çekil" diye bağırırken, görüntüyü çeken kadın ise, "Nasıl insansın. Bi tutun şunu. Bir Allahın kulu ne tutuyor, ne bişey ediyor" diyor ve bir taraftan da 112'yi arayan kişiye adresi tarif ediyor.

Videonun sonunda yerde kanlar içerisinde yatan eşini tekrar bıçaklayan Murat Bulut, daha sonra olay yerinden kaçıyor. Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Bulut, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ağır yaralanan Şeyda Nur Bulut'un tedavisi ise sürüyor.

İşte dehşetle izlediğimiz o görüntüler ve herhangi bir kişinin müdahale etmemesi sosyal medyada eleştirildi. Tabii ki bu tartışma, 2020 yılında Konya'da meydana gelen Kadir Şeker olayını akıllara getirdi.

5 Şubat 2020 yılında Ayşe Dırla'yı dövdüğü iddia edilen Özgür Duran'ı engellemek isteyen Kadir Şeker, çıkan arbedede Duran'ı kalbinden bıçaklayarak öldürmüştü. Olaydan sonra Kadir Şeker tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Kadir Şeker'in tutuklanması birçok kesimin tepkisine neden olmuştu. Deyim yerindeyse her iki kişiden biri "Neden tutuklanır" diye tepki gösteriyordu.

İşte Kadir Şeker olayının yaşanmasının ardından Şeyda Nur Bulut gibi sokak ortasında bıçaklamalara ve şiddete müdahale etmek yerine izlemekle yetinir olduk. Şimdi soruyorum. Siz olaya tanık olsaydınız müdahale eder miydiniz? Polisi hemen aramak doğru olmaz mıydı? İşte Beylikdüzü'nde seyreden vatandaşlar da müdahale etmek yerine polisi aradılar. Müdahale etmemekte haksız da değiller.