Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Uluslararası cinayet operasyonu!

İzmir'de arazide 19 yaşında bir gencin cesedi bulundu. Çok kısa çalışma sonucunda cinayeti gencin abisi tarafından işlendiği ve Sırbistan'a kaçtığı belirlendi. Sistem o kadar hızlı ilerledi ki savcılık kırmızı bülten çıkardı. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, İnterpol Daire Başkanlığı ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Sırbistan'daki mevkidaşlarıyla irtibat kurdu. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ise Sırbistan'a giderek kardeş katilini Türkiye'ye getirdi. İşte İzmir'de başlayan ve 1264 km uzaklıktaki Sırbistan Belgrad Havalimanı'nda son bulan başarılı operasyon.

Belki de bu kadar hızlı uluslararası cinayet şüphelisi tespiti ve yakalanmasını filmlerde görüyoruz. İşte filmlere konu olacak bu cinayet ve çözümündeki koordineden size bahsedeceğim. 13 Nisan 2024 cumartesi günü 13.00 sıralarında  Urla ilçesi Özbek köyü yolundaki zeytinlik alandaki arazisine ot toplamaya giden bir vatandaş, ağacın altında erkek cesedi gördü. Vatandaşın ihbarının ardından olay yerine sevk edilen polis ekipleri yaptığı incelemeler de cesedin 19 yaşındaki Eyüp Çelik'e ait olduğunu belirledi.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü'nün deneyimli cinayet polisleri kimliğini belirledikleri Eyüp Çelik'in en son görüştüğü kişileri tespit etmek için çalışma başlattı. İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ve Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de bu çalışmaya destek verdi. Cinayetten sadece 3 saat sonra tecrübeli ekip Eyüp Çelik'in en son öz abisi Erol Çelik'le buluştuğunu ve cinayeti abisinin işlediğini belirledi.

Erol Çelik'in yakalanmasına yönelik çalışma yapan ekipler, Çelik'in cinayet günü 16.10 kalkışlı Sırbistan Belgrad'a uçak bileti aldığını belirlediler. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na giden Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri havalimanı güvenlik kamera kayıtlarını izlediklerinde Erol Çelik'in 16.10 uçağına bindiğini ve 17.15'de Sırbistan'a iniş yapacağını öğrendiler. (İzmir Belgrad arası uçakla 14 saat 42 dakika) (Saat farkı olarak Sırbistan Türkiye'nin 1 saat gerisindedir)

Ekipler saatlerine baktıklarında 16.45 olduğunu ve uçağın inmesine sadece yarım saat kaldığını gördüler. İşte bu yarım saatte İzmir, Ankara ve Sırbistan da telefon ve yazışmalar hızlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı, İnterpol-Europol Daire Başkanı ve Dış İlişkiler Daire Başkanı arasında hızlı bir iletişim ağı kuruldu ve Sırbistan'daki mevkidaşlarıyla irtibata geçerek bilgilerini verdikleri cinayet şüphelisinin gözaltına alınmasını talep ettiler. Bu süreçte aynı şekilde Urla Cumhuriyet Başsavcılığı'da şüpheli hakkında kırmızı bülten çıkardı. Uçak havalimanında piste inince Erol Çelik, Sırbistan ve interpol polislerince gözaltına alındı. Tüm bu süreçler ise an be an İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya iletiliyordu.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde Sırbistan'daki cinayet şüphelisini almak için bir ekip oluşturuldu. Tecrübeli ekip Sırbistan'a giderek Erol Çelik'i teslim alıp İzmir'e getirdiler.

Sorgusunda alacak verecek meselesi yüzünden kardeşini öldürdüğünü belirten Erol Çelik tutuklandı. Cinayetin olduğu saatten yakalanmasına kadar geçen 5 günlük süreçte emniyet, savcılık ve daire başkanlıklarının kısa sürede koordine olması 1264 km uzaklıktan cinayet şüphelisini getirmesi film sahnelerinde olur sanırdık. Oysa ki bu yakalanma film sahnesi değil gerçekti. Son olarak da şunu belirtmekte fayda var. İzmir emniyeti genelde çok sayıda operasyona imza atıyor. Ancak İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü'nün özellikle cinayet ve gasp büro dahil diğer birimleri de suçluları çok kısa sürede yakaladıkları da gözlerden kaçmıyor.