Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,7132
Dolar
Arrow
33,9851
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6900
Altın
Arrow
2728,0000
BIST
Arrow
9.769

Olayların dili herkesten daha iyi konuşur

Yaşananlar aslında en iyi anlatıcı. Biz ve bizim gibiler ise düşünce süzgecinden geçirip öz biçimde sunmaya çalışıyoruz.

Son 1 haftadır ülkemizde gelişen olaylar, yasaklamalar, engeller, baskılar, ekonominin dikiş tutmaz hali… Suçsuz günahsız sokak hayvanlarının katlini zafer edasıyla kutlayan vicdansızlık! O kadar çok ki…

Hangi birine yetişeceğini şaşırmış, gelecekten umutsuz bireylerin, en temel insani ihtiyaçlarını giderme mücadelesi içinde geçen yaşamı…

Güvenilmeyen rakamların içinde, sanal bir dünyada “bu yıl zordu, seneye daha iyi olacak, bir sonraki sene bu iş tamam” sözleriyle geçiştirilen zaman…

Yanı başımızda ha çıktı ha çıkacak denen savaş. Mazluma saldıran, savaşı çıkaran, silahı satan, ilacı satan, yıkılanların yeniden inşa eden hep küresel sermaye. Kapital tekelleşince, kapitale sahip olanlar da bir avuç tahakkümde bulunan zengin oldu… Minimum kayıpla maksimum faydayı en iyi düşünenler onlar…

Gündemin bu denli yoğun olduğu bir ülkede sesini çıkarıp, olaylara dikkat çekmek isteyenlere, itiraz edenlere, hatta değiştirmek isteyenlere kulak verilmeli, omuz verilmeli. Diğer yandan da “gerçek gündem o değil aslında, bilerek bizleri meşgul ediyorlar, gerçek gündem bu” diyenleri de dinlemeli ve “gerçek gündem/gündemleri dile getirmesinin önü açılıp, destek verilmeli”.

Paramız pula döndü ve kazancımız günden güne eridi. Yokluk ve yoksulluk içinde kıvranan milyonların, emeklilerin ve emekçilerin en önemli derdi geçim. Ağustos ayındayız, meyve, sebze fiyatları el yakıyor. Ürettiğinin karşılığını alamadığı için köylüler isyan ediyor. Serbest piyasanın insafına bırakılmış halk finans-kapitalin dişilileri arasında yaşamak için gayret gösteriyor.

Eylül ayı geliyor. Okullar başlayacak. Kışa hazırlık için yapılması gereken harcamalar var. Yazın bu kadar zor geçiyor, ya kışın halimiz nice olacak?

Bir de yarınımızı dünden çalan ve bugünümüzü belirleyenlerin ülkemizi yol geçen hanına çevirmesi var… Pırıl pırıl gencecik değerler giderken, yurdumuza doldurulanlar var…  Bu konuya bir sonraki yazımda etraflıca değineceğim.

Evet, olaylar inatçıdır. Hiç ummadık bir anda karşımızda beliverirler. Bizlerin kim olduğuna, ne düşündüğüne, ne yaptığına, ne hissettiğine ve istediğine bakmadan gidişatı alt üst ederler.

İnsan yaşamında da toplumların yaşamında da böyledir. Sürecin nereye varacağını hep birlikte göreceğiz…