Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,6648
Dolar
Arrow
33,9136
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6300
Altın
Arrow
2790,0000
BIST
Arrow
9.502

'Yedinci Sanat'a giriş kitabı

İnsana ve yaşama ilişkin her şeyin bulunduğu, diğer sanatların bir karışımı olan sinema 'yedinci sanat' olarak da bilinmektedir. Bu tabir İtalyan asıllı Fransız film kuramcısı Ricciotto Canudo'ya ait.

Sinemayı daha ayrıntılı olarak öğrenmek isteyenler için gazeteci Olcay Bağır bir kılavuz kaynak hazırladı. Adı: SineSözlük.

Sinema tarihinde bir yolculuk kitabı. Terimlerin de yer aldığı çalışmanın hazırlanış öyküsünü "Herkesin temel bir sinema bilgisi olsun" sözleriyle ifade ediyor yazar.

Uzun yıllardır çok sayıda medya kuruluşunda görev yapan sevgili Olcay Bağır ilk kitabı olan SineSözlük'ü sağolsun imzalayarak ulaştırdı.

Sayfalarını büyük bir merakla ve elimden düşürmeden çevirdikçe sadece dünya sineması değil Türk sinema tarihi hakkında da birçok bilgiye eriştim.

Sinemaya giriş için önemli yer tutan, 101 maddede sinema sanatına 'merhaba' diyen kitap, güncel genel kültür alt yapısına katkı sunma konusunda da iddialı.

Kitabın yazarı hakkında bir bilgi daha vermek istiyorum. Olcay Bağır, yıllar önce arkadaşlarıyla "GodFather" adında bir sinema dergisi çıkarmış ve bu derginin genel yayın yönetmenliğini de yapmıştı.

Bir pazar yazısı olarak "SineSözlük"ten kısaca bahsetmek istedim sizlere.

Çizdiği çerçeveyle akademik yaklaşıma alternatif sunan kitap; sinema üzerine araştırma yapanlar, sinema öğrencileri ile sinema izleyecilerine de sinema tarihi, film çeşitleri, sinema akımları ile sinema sanatına ilişkin birçok terimi sunuyor.

Her kitap okuyan için bir dünya, yazarı için bir heyecandır. İlk kitabın yeri ise bambaşkadır. Bütün uzun yollar da ilk adımla başlar. Nice nice kitapların habercisi olacağına olan inançla değerli gazeteci-yazar Olcay Bağır'a başarılar diliyorum. Bir başucu eseri literatürümüze kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum.