Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Yeni bir soluk, yeni bir umut!

Merhaba.

Bir 6 Ekim günü yayına başlıyor bu yeni mecra. Yükünü yıllardır taşıdığımız sözümüzü sizlere artık buradan söyleyeceğiz.

Bütün uzun yollar ilk adımla başlarmış, o halde yürüyelim...

Evet, bu umutlu ve kararlı 'merhaba' İstanbul'dan yükseliyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, İstanbulumuzu işgal eden emperyalistler ve işbirlikçileri "Geldikleri gibi gittiler" 6 Ekim 1923'te! Kutlu olsun!

6 Ekim 2023'te "kavgamızın şehri"nden yükselen bu merhaba, Cumhuriyetimizin 100. yılını da kutladığımız bir döneme denk geliyor. Gururumuz, sevincimiz, heyecanımız kat be kat fazla!

Yaşanan onca olumsuzluğa, ekonominin dibe vurmasına, Cumhuriyetimizin, Atatürk ilke devrimlerinin geriye götürülme çabasına, ulus devletimizin, toprağımızın, dilimizin yıkıma uğratılması girişimlerine, yer altı yer üstü kaynaklarımızın, zenginliklerimizin talan edilmesine karşı yine de umutluyuz. 

Çünkü, umutlu olmak ve Yeniden Cumhuriyet demekten başka çaremiz yok! 

Büyük oranda tektipleşen matbuatımızın iliştirilmiş kalemlerinin hayli çok olduğu bu ortamda yükseliyor "merhaba"mız.

Gazeteciler, güçlüleri gözetleyip, denetlemek; güçsüzlere de söz hakkı vermekle yükümlüdür. 

Ülkemize, birlik ve bütünlüğümüze, üniter devletimize, geleceğimize sahip çıkarken, sessizlerin sesi olmayı da unutmamalıdır; Türkiye toprağına ayağını basan bir gazeteci, bir aydın.

Yoksulların, emekçilerin, şiddete, saldırıya, sömürüye uğrayan kadınların,  çocukların, göçük altında kalanların, işsizlerin, rant uğruna talan edilen doğanın, hayvanların, sesi kısılanların sesi olmak gazeteciliğin en temel görevlerindendir.

Evet, artık buradayız. Gerçekleri söylemek için!

Dün olduğu gibi bugün de emperyalizme, gericiliğe, etnik ve kimlik temelli siyasetçiliğe, hegemonyaya ve baskıya boyun eğmemek için, dönemin rüzgarlarına ve "trendlerine" şark kurnazlığıyla ayak uyduranlara karşı durmak için buradayız!

İlmin yolundan  yürümek kararlılığıyla,

Yeniden Merhaba