Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Atatürk yoksa, Türkiye de yok!

Öyle bir kıvılcım çakar ki, Türkiye küllerinden yeniden doğar!

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Süper Kupa maçına, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin, sahaya Atatürk pankartı ve tişörtleriyle çıkmak istemesine izin verilmeyince, şalter attı!

Fenerbahçe ve Galatasaray sahaya çıkmama kararı aldı. İki takım maçın başlamasına dakikalar kala bulundukları otelden ayrılmazken, kriz toplantısına Ali Koç’un sözleri damga vurdu.

“Atatürk yoksa, Türkiye de yok, biz de yokuz, maç da yok!”

İstiklal Marşımızdan, Atatürk sevgimizden, bayrağımızdan ödün vermeyeceğimizi, iki takımın dik duruşu, onurlu ve kararlı tavrı, kırmızı çizgimizi dünya devletlerine Cumhuriyetimizin 100. yılında bir kez daha gösterdi.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız Süper Kupa, “Neden Atatürk değerlerine, Atatürk’e düşman bir ülkenin topraklarında oynanıyor?” Diye sorgulayanlardan biriydim.

İyi ki de böyle olmuş. Türkiye’den binlerce kilometre ötede yaşanan skandal, Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticilerinin, iki takım oyuncularının sergilediği onurlu tavır, dünya basınının manşetlerine taşındı. Manşetlerin özeti

“Kupa maçının iptal sebebi, Suudilerle Din Ve Değerler Çatışması” ydı!

Evet. Türkiye’nin değerlerini binlerce kilometre ötedeki bedevi topraklarında sınadılar. Milyonlarca doların oluk oluk aktığı, büyük para cezalarıyla boyun eğdirilebilecek bir sektörden, futbolun içinden sınadılar bu kez Türkiye’nin değerlerini. Ve şok oldular.

“Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen, Cumhuriyetimizin ana damarını laiklik ilkesi üzerine kuran  Mustafa Kemal Atatürk’ün torunları boyun eğmedi.

Suudi Arabistan’ın laik Türkiye’ye, Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığına milletçe tanık olduğumuz 29 Aralık 2023 tarihi, süper kupa final gecesi, bir kırılmadır!  

Bu kırılma öyle bir kıvılcım çaktı ki,

Gece yarısı binlerce taraftar coşkuyla Sabiha Gökçen Havaalimanı’na akın etti.

Asla yan yana gelmez dediğimiz ezeli rakip, fanatik Fenerbahçe Galatasaray taraftarla, omuz omuza, kol kola, bir durdu!

İstanbul’da İETT seferleri, sabahın ilk saatlerinde Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözleri ile yazılarak güne başladı. Ankaralı Fenerbahçe Galatasaray taraftarları kol kola, omuz omuza “Yurtta sulh Cihanda Sulh” sloganlarıyla Anıtkabir’e doğru harekete geçti. Bu dik duruşa, birlik olmanın güzelliğine milletçe hasret kalmıştık.

29 Aralık öyle bir kıvılcım çaktı ki,  "Farklı takımları da tutsak, farklı siyasi partilere de oy versek, birbirimizden farklı da düşünsek, Cumhuriyet değerlerinde biriz, taviz vermeyiz" dedi Mustafa Kemal’in torunları.  Cumhuriyetimizin 100. yılında hiçbir etkinlik, milletimizi bir araya getirmede, Suudi Arabistan’daki skandal kadar etkili olamadı. Hiçbir derbi kupası belki bu milleti bu kadar mutlu etmedi. 

Türk milleti bir kez daha dünya devletlerine Atatürk ve değerlerinin kırmızı çizgisi olduğunu gösterdi. 

29 Aralık kırılmasından bir karşı düşman yaratma peşinde olanlar, meseleyi Arap karşıtlığına dönüştürenler, bilsinler ki, bizim derdimiz laiklik karşıtlığı ve gericiliktir. Kırmızı noktamız, hassasiyetlerimizdir. Atatürk ve ilkeleri bu hassasiyetlerin en başında gelir.

Suudi yetkililer Süper Kupa finali skandalını Arap karşıtlığına dönüştürerek, vatandaşlarına Türkiye’de yatırım ve tatil yapmama çağrısı yapmaya hazırlanıyormuş…

Değerler çatışması yaşadığınız ülkeye zaten gelmeyin, yatırım da yapmayın.

Çünkü Türkiye laiktir, laik kalacak!

Not;  2023 kötü bir yıl oldu. Yüzyılın felaletinde, bir gecede binlerce insanımızı kaybettik. 

2023 giderayak güzel bir kıvılcım çaktı. 29 Aralık tarihe geçecek bir kırılmadır. 2024’ün bu kırılmadan çakan kıvılcımla, ülkemize özgürlükleri ve mutluluğu getirmesini tüm kalbimle diliyorum…