Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

İyi hal indirimi! takım elbiseli katiller ülkesi….

İstanbul’da Eros adındaki kediyi, asansörde dakikalarca tekmeleyerek, canice katleden adama, iyi hal indirimi verildi.

Kedi katili serbest bırakıldı.

Adını sıkça duyar olduğumuz “İyi Hâl İndirimi” öyle büyük bir tehlike ki…

Yüzlerce davayı takip eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim’in şu cümlesi aklımdan çıkmıyor.

“Cezaevlerinde duruşmalar için takım elbise kiralanır oldu. Çünkü mahkemede sırf kravat taktığı için iyi hal indirimi alan katiller var”!

İyi Hâl İndirimi; Diğer adıyla takdiri indirim!

Türk Ceza Kanunu’muzda hakime tanınan hak! Yargılamayı yapan hakim; failin geçmişini, failin sosyal ilişkilerini, failin fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki pişmanlığını gösteren davranışlarına bakarak iyi hal indirimine gidebiliyor.

Öldürülen binlerce kadın toprak altında kendini savunamazken, o kadınları öldüren caniler “İYİ HAL İNDİRİMİ” ile ödüllendiriliyor.

Ne yazık ki kadın cinayetleri duruşmalarının yüzde 80’inde hakimlerden “haksız tahrik” ve “iyi hal indirimi” kararları çıkıyor.

Kravat, iyi hal indirimlerinin ana öznesiyken, kadın katillerine hangi nedenlerle iyi hal indirimleri verilmiş, biraz inceledim.

AKIL ALMAZ İYİ HAL İNDİRİMLERİ

Ankara’da bir parkta, TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz’ı 15 bıçak darbesiyle öldüren Orhan Munis’e “Onu çok seviyordum. Evlilik teklifimi kabul etseydi, onu öldürmeyecektim” dediği için, “aşırı sevgi tutku indirimi” uygulandı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanırken, 13 yıl hapis yatıp, tahliye oldu.

6 aylık hamile eşi Sadife Yüzer’i av tüfeğiyle öldüren Ali Rıza Yüzer, eşinin doğacak çocuğunun kendisinden olmadığını söylemesi üzerine cinayeti işlediğini ileri sürdü. Öldürdüğü eşinin yarasına tampon yapması “iyi hal” kabul edildi. Müebbet hapis cezası 23 yıl hapis cezasına indirildi. Yapılan DNA testinde çocuğun kendisinden olduğu belirlenmesine rağmen iyi hal indirimiyle müebbetten yırttı.

Başından ve göğsünden 4 kez silahla vurularak öldürülen 21 yaşındaki Ayşenur Çolakoğlu’yu öldüren Hasan Fakıoğlu’na “kazayla öldü” dediği ve mahkemede kravat taktığı için iyi hal indirimi verildi.

Cinayetin tanığı yoksa, katilin iyi hal indirimi alması daha kolay oluyor. Failin bol keseden attığı yalanlar, hakimi ikna ediyor.  

“Erkekliğime laf etti, hayatında başka biri vardı, beni aldattı, bana iftira attı, bana küfretti.." vb sözleri, failin iyi hâl indirimi alması için yeterli. Bir de takım elbise giyildi mi, pişmanlık indirimiyle müebbetten yırtıyor katiller.

En aşağılık yöntemlerle kadınları katleden erkeklerin mahkemede giydiği takım elbiseler kurtarıcıları oluyor.

Oysa hiçbir cani takım elbise giydi diye iyi hal indirimiyle ödüllendirilmemeli.

***

Eros! Masum bir kedi. Asansörde 5 dakika boyunca İbrahim Keloğlan adlı kişi tarafından tekmelenerek, katledildi. Kamuoyu baskısıyla katil yakalandı ve yargılandı. Büyükçekmece adliyesi hiçbir kadın cinayetinde bu kadar hınca hınç dolu olmamıştı. Bu müthiş bir iradeydi. Hayvandostları “Eros’un katili en ağır cezayı alsın” diye adliyedeydi.

Kadın cinayetlerinin normalleştirildiği ülkemizde, bir kedi katili için de aranan adalet bulunamadı.  

Mahkeme sanığı “Kasten hayvan öldürme” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Verilen ceza, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadar ki en yüksek cezaydı.

Ancak İbrahim Keloğlan’a iyi hal indirimi uygulandı. Cezası 1 yıl 3 aya düşürülüp, tahliye edildi.

“İyi hâl indirimi”ni öğrenmiş bir kedi katili aramızda serbestçe dolaşıyor şimdi. “İyi hâl indirimi"ni öğrenmiş binlerce potansiyel kadın katili de aramızda serbestçe dolaşıyor.  

Kediye, kadına, çocuğa, masum insanlara kast eden canilere “İyi Hâl İndirimi” uygulayanlar, yastığa başınızı rahat koyabiliyor musunuz?

Kurban için merhamet beklerken, katile merhamet neden?

ADALETİN İNDİRİMİ OLMAZ!