Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Kadınlar yürüyor!

Cumhuriyet’in en büyük kazanımı laikliktir. Laikliğin bekçileri bu ülkenin kadınlarıdır. Her yaştan kadın, teyzeler, halalar, annaneler, torunlar, özgürlük, laiklik için 12 Kasım’da yürüyoruz!

Evde, sokakta, iş yerinde, okulda, hastanede, hatta adliyede… Türkiye’nin her köşesinde  KADINLAR öldürülmeye devam ediyor!

Tarih 3 Kasım 2023. Yer İzmir, Seferihisar Adliyesi. İki çocuk annesi, 23 yaşındaki Neşe Keçkin, boşanma aşamasında olduğu kocası tarafından adliyenin önünde bıçaklanarak öldürüldü. Neşe Keçkin medyamızda iki satırlık bir haber bile olmadı. Oysa gelecek için büyük hayalleri vardı. Aynen erkek eliyle öldürülen binlerce kadın kardeşimiz gibi. Türkiye’de 20 yıldan bu yana bir  futbol stadyum dolusu kadın, erkek eliyle öldürüldü.

Buna rağmen siyasi erk, kadınları koruyan ve kadınlara karşı şiddeti önlemeyi  amaçlayan İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi.

Bununla da yetinilmedi. Kadın cinayetlerini önlemek için canla başla mücadele eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na “gayri ahlaki” faaliyet gösterdiği gerekçesiyle kapatma davası açıldı.

Kadınların yaşam hakkını savunmak, kadınlar öldürülmesin diye mücadele etmek gayri ahlaki bir faaliyet midir?

Ödürülen kadınların ailelerinin şahitliği sayesinde derneğin kapatılma davasına red kararı çıktı.

Ancak siyasi erk boş durmuyor. Her gün bu topraklarda kadınlar patır patır öldürülürken, pencerelerden atılırken, erkeklerin mağduriyetini ileri sürüp Medeni Kanunu değiştirmek istiyor.

Zaten üç kuruş olan kadının nafaka hakkını sınırlandırmaya kalkıyor.

Okullarda başlattığı ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) projesiyle her okula değerler eğitimi vermek üzere “Manevi Danışman” olarak nitelendirdiği imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı, Kur’an kursu hocası atıyor, kreşlere mescit zorunluluğu getiriyor

İlkokul 1,2 ve üçüncü sınıfa din derslerini zorunlu kılıyor.

Milli Eğitim müfredatını değiştiriyor.

Bir sonraki aşama karma eğitimin sonu mu?

Cumhuriyet’in en büyük kazanımı laikliktir. Laikliğin bekçileri bu ülkenin kadınlarıdır. Her yaştan kadın, teyzeler, halalar, annaneler, torunlar Anayasal haklarımız için, 12 Kasım’da yürüyoruz.

Nazım Hikmet’i kalbimizde hissederek,

Yürekten,

gülerekten

Yürüyoruz…