Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Küçük Vera’yı babasına kavuşturacağımız günlere…

Küçük Vera babası cezaevine girdiğinde 2 buçuk yaşındaydı. Şimdi 4 buçuk yaşında. Şehir bölge plancısı Tayfun Kahraman Gezi Davası nedeniyle, 26 Nisan 2022 yılında tutuklandı. Suçlu olduğuna dair tek bir delil yok ama hakkında 18 yıl hapis cezası var. Sesini topluma ulaştırmaya çabalayan, kendisi de  eşi gibi şehir bölge plancısı olan Dr. Meriç Demir Kahraman, “Basında Gezi Davası unutuldu. Toplumun büyük kısmına sesimizi duyuramıyoruz, soğuk bir camın arkasından konuşur gibiyiz” diyor.

Bayramın yaklaştığı, bahar dallarının İstanbul’un dört bir yanını sardığı bu güzel pazar sabahı Vera, camın arkasından özlemle babasının geleceği günü bekliyor.

26 Nisan 2022’de bir çocuk daha babasını cezaevine uğurladı. Hapis kelimesinin anlamını henüz bilmiyordu. 2 yaşındaydı Ege. Gezi davasında  2022’ye kadar tutuksuz yargılanan sivil toplumcu Ali Hakan Altınay, 22 Nisan 2022 yılında 18 yıl hüküm giyerek tutuklandı. Anne Hande Altınay,  2 yaşındaki oğulları Ege’ye adaletsizlik kavramını anlatamayacağı için onun yerine başka bir kelime bulmaya çalıştı

“Yanlışlık oldu!” dedi. “Baban bu yanlışlığı çözene kadar başka bir yerde kalacak.”

Hakan Altınay, uluslararası alanda saygı gören bir akademisyen. Boğaziçi Üni. Siyaset Bilimi mezunu. Oslo Üniversitesi’nde Sosyal Antropoloji ve New School’da siyaset bilimi eğitimi aldı. Akademik çalışmalarını Yale Üniversitesi’nde sürdürdü. 2001’de kurulan Açık Toplum Enstitüsü Türkiye yöneticiliğini yürüttü. Makaleleri Financial Times, New York Times, Heral Tribune’de yayınlandı.

Hakan Altınay’ın  T24 için kaleme aldığı yazı içimi parçalamıştı.

“Yargılandığım dava Gezi olaylarıyla ilgili ama ben Gezi olaylarına katılmadım. Bunu yargılama sırasında defalarca söyledim. Delil gösterilmesini talep ettim. Ama savcılar, hakimler beni, taleplerimi kaale almadı…

Türk yargısının bana haksızlık yapmak, eziyet etmek konusunda bir çekincesi yok ama benim kimseye haksızlık etmemek gibi bir derdim var…

Kamu görevlileri arasında ehil, vicdanlı birçok insan var. Ama Türk yargısı yine de bize böcek muamelesi yapıyor. Üstelik bunu da “Türk Milleti Adına” yaptığı iddiasında."

Ali Hakan Altınay 2023 Eylül’ünde özgürlüğüne kavuştu ancak Tayfun Kahraman, Can Atalay, Çiğdem Mater, Osman Kavala, Mine Özerden’in tutukluluğu devam ediyor.

Küçük Ege’ye anlatılan yanlışlık diye anlatılan hukuksuzluk devam ediyor.

Vera Gezi Park’ında oynayabilmenin bedelini babasız büyüyerek ödüyor.

Tel örgülerle çevrili, silahlı adamların nöbet tuttuğu, blok blok duvar ve gözetleme kuleleri yüzünden gökyüzünün görülmediği Silivri Cezaevi!

Büyüdükçe, babasının tutukluluğuna dair sorular sordukça, küçük Vera, bu travmanın şiddetinden koruyabilecek mi kendini? “Yanlışlık” kavramı Ege ile Vera’yı nasıl etkileyecek hayat boyu?

Peki ya bizleri?  

Türk halkı, otoriter iktidara “Yanlış yapıyorsun” demişken,  

Dünyaya otoriter rejimin demokratik seçimle sekteye uğratılabileceğini göstermişken,

Kadınların siyasi temsilde gücünü arttırabildiğini gözler önüne sermişken,  

Umudu kucaklamışken,

Unutmayalım ki gerçek bayram, hukuksuzca cezaevinde tutulan masum insanların özgürlüğüne kavuşmasıyla yaşanabilir.

Küçük Vera’yı babasına kavuşturacağımız günlere…

İyi bayramlar dileklerimle…