Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Seçimlere 3 gün kala….

İmamoğlu’nun dört bir koldan bombardımana tutulduğuna tanık oldukça, Ahmet Arif’in şu şiiri geliyor aklıma;

“Vurun ulan vurun, ben kolay ölmem.

Ocakta küllenmiş közüm

Karnımda sözüm var.”

Tarihte görülmemiş bir olay! Cumhurbaşkanı ve iktidarın 17 bakanı, her gün İstanbul’un bir köşesinde Murat Kurum’a oy istiyor. İktidarın adayı için, devletin tüm kurumları seferber edilmiş durumda. Geçtiğimiz gün, MetroPoll araştırma şirketinin kurucusu Özer Sencar, Murat Yetkin’in youtube kanalında, son anketin sonuçlarını açıklayarak, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın devletin tüm imkanlarını Kurum için seferber etmesinin, seçmen nezdinde ters etki yarattığını anlattı. İçişleri Bakanı, Dışişleri Bakanı gibi üst düzey devlet görevlilerinin yerel seçime dahil olmasının Kurum’a değil, İmamoğlu’na yaradığını belirten Sencar, İmamoğlu’nun Mart ayı araştırmasında farkı 3 puandan 10 puana çıkardığını dile getirdi.

Seçimlere 3 gün kaldı. İstanbul seçmeninin Türkiye’nin kaderini belirleyeceğinin altını çizerek nüfus olarak küçük, etki bakımında büyük olan kentimiz Eskişehir’e geçelim. Beş dönem üst üste belediye başkanı seçilerek Eskişehir’e çağ atlatan Yılmaz Büyükerşen, bu seçimlerde yok. Ama adı, hiç şüphesiz ki, Türk belediyeciliğinde devrim yaratan kişi olarak tarihe yazıldı. Yüzyıllık Cumhuriyet döneminin en başarılı belediye başkanı olan Büyükerşen, halefi olarak bir kadın adayı seçti. Bu seçimi bile onun diğer siyasetçilerden farkını ortaya koyuyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, Büyükerşen’in 2018 yılından bu yana çalışma arkadaşı. Doğma büyüme Eskişehirli. Aslen hukukçu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde görev alana kadar hakimlik yapmış. 2018 yılından itibaren belediyedeki tüm mali işlerden sorumlu kişi olarak, genel sekreterlik görevini üstlenmiş. Ünlüce, kentin ve Eskişehirliler’in ihtiyaçlarını yakından tanıyor. Son anketlerde en yakın rakibinin yüzde 4 önünde görünüyor.  

Nüfusu 1 milyon olan Eskişehir neden bu kadar önemli?

Çünkü Eskişehir Türkiye’nin en genç nüfusu olan kentlerinden biri. Ülkenin her yerinden gelen 3 milyon 525 bin genç Eskişehir’de okuyor.  Ankara, İzmir, Adana, Antalya gibi büyük kentlerimizdeki seçim sonuçları kadar Eskişehir’de alınacak sonuç da stratejik öneme sahip. Anadolu bozkırındaki yoksul bir kenti; altyapısı, meydanları, parkları, müzeleri, tiyatroları ve sosyal belediyecilik hizmetleriyle, dünyanın yaşanabilir kentleri arasına sokan Büyükerşen’den sonrası, Eskişehir’de üniversiteyi okumayı seçen gençleri de ilgilendiriyor. Bu açıdan Ayşe Ünlüce’nin yüklendiği sorumluluk, CHP’nin beş büyükşehir belediye başkan adayının omuzlarındaki yük kadar ağır.

Eskişehir halkı 25 yıldır huzur içinde yaşadığı, sosyal belediyecilik hizmetlerinden sonuna kadar faydalandığı, rantsal  belediyeciliğe tanık olmadığı Eskişehir’de, oyunu kazanımlardan yana mı kullanacak? Yoksa Büyükerşen dönemi bitecek, CHP’nin Eskişehir kalesi düşecek mi?

Ya Antalya ve Hatay? Biri turizmin başkenti, rant ekonomisinin odağı, diğeri depremin yerle bir ettiği, insanlarının en çok yardıma ihtiyacı olduğu iki kent… Hatay ve Antalya’da eski başkanlarla devam etme kararı alan CHP  doğru mu yaptı? Yanlış mı?

31 Mart gecesi göreceğiz. Yine uzun seçim gecelerinden biri bizi bekliyor.