Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

YANGIN!

Bu yazı yazılırken İzmir’in 10 farklı bölgesinde, farklı saatlerde çıkan orman yangını genişleyerek İzmir kent merkezine doğru ilerliyordu.

Yangın 29 Haziran sabahı  önce Menderes ilçesinde başladı. Alevlerin yakınında bulunan Çamönü Mahallesi tahliye edildi. Türk silahlı Kuvvetleri’nden helikopter desteği istendi. 5 helikopter bu yangını söndürmeye çalışırken, bu kez Çeşme’nin Germiyan Mahallesi'ndeki makilik alanda  belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bu yangını Urla ilçesinde, İzmir-Çeşme Otoyolu kenarındaki otluk alanda çıkan yangın takip etti. Hemen ardından Selçuk-Kuşadası karayolu kenarındaki ormanlık alanda yangın çıktı.

Bu yazı yazılırken, artık hava kararmış, yangın rüzgarın etkisiyle Pamucak mevkiine sıçramış, Selçuk-Kuşadası arasındaki ormanlık arazide  bulunan turistik tesisler boşaltılmaya başlanmıştı. 

Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı;  İzmir’in 10 ayrı yerinde çıkan ve rüzgarım  etkisiyle yayılan yangınlara 38 hava aracı ve 1000 personelle müdahale edildiğini, yangının İzmir’e doğru ilerlediğini duyurdu. Ancak o sırada haber kanallarımızda daha mühim başlıklar tartışılıyordu. 

CNNTürk’te Ekose Ceket’li Özgür Özel, Sözcü TV’de Sözcü Gazetesi’yle ilgili özel bir haber, Tele 1’de CHP’den kulisler, Halk TV’de iktidarın bakanlarının değişimi konuşuluyordu. 

Ülkemizin milli varlığı, hazinesi ormanlarımızın yanması gündem değildi!

İzmir’in çok farklı noktalarında şaşırtıcı şekilde peşpeşe çıkan yangınların büyüyerek İzmir’e doğru ilerlemesi, ekranın altından kayıp giden bir haber cümlesinden ibaretti.

Sadece Habertürk İzmir’deki temsilcisine bağlanarak bir canlı yayın gerçekleştirdi. Ana haber bültenine bağlanan gazeteci meslektaşımız; “Muğla yangınlarına çok benziyor. Farklı yerlerde çıktığı için hızla yayılıyor. Çok sayıda helikopter yangına müdahale etse bile, rüzgarın hızı daha yüksek. Ve hava kararmaya başladı bile” diyordu.  

Bu yazı yazılırken, Menderes’in oksijen kaynağı Ege Ormanları yok oluyordu.

Haziran ayının ilk haftası, Menderes’te, Ege ormanının içinde çekimler yapmıştık.

Bu yazı yazılırken, belgeselimizin kahramanı, Ege Orman Vakfı Başkanı Cem Bakioğlu’ nun söylediği o cümle geldi aklıma. 

“Yangın helikopteri görebilmek için yangın çıkaran çocuklar gördük! Önce bir ağacı sevmeyi öğretmek gerek çocuklara…”

Selçuk, Menderes,Torbalı, Menemen, Çeşme yangınlarının çıkış sebebi mutlaka araştırılmalı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 11 uçağı, 27 helikopter, 

 171 arazöz ve iş makinesi ile 1000 personel, canla, başla yangını söndürmek için mücadele ediyor. Ama ne yazık ki  haber kanalları yangını gündeme getirmedi ve bölgeye bağlanmadı.Can damarlarımız yanıyor, ancak bu kadar önemseniyor… 

Öfkelenme kardeş. 

Bir gün her şey değişecek. 

Bir ağacı severek ve kıymet vermeyi bilerek.

Benim umudum var.