Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Zeynep Sağıroğlu! Bir kadın tüm deprem bölgesini değiştirebilir!

Türkan Saylan’ın yakın korumalığından CHP’den  Hatay Kırıkhan Belediye Başkan Adaylığı’na… 37 yaşındaki Zeynep Sağıroğlu sadece Kırıkhan halkının, Kırıkhan gençlerinin değil, deprem bölgesinde hayatını yeniden kurmak için direnenlerin rol modeli oldu.

*****

Alışık olduğumuz belediye başkan adaylarından çok farklı. Popüler değil, ünlü değil, Zengin hiç değil. Babası çiftçi. 5 çocuklu bir ailenin en küçüğü. Eğitime önem veren anne ve babanın büyük fedakarlıkları sayesinde okuyabilmiş. Annesinin tülbent kenarlarına işlediği iğne oyasının İstanbul’daki eğitim hayatına büyük katkı sağladığını gururla anlatıyor. Gurur duyduğu bir şey daha var. Kırıkhanlı olmak!

Bir yandan polislik yapıp, bir yandan da Hukuk Fakültesi sınavlarına hazırlanmış. İstanbul Hukuk Fakültesi’ni yüksek puanla kazanmış. Ama en büyük şansı Türkan Saylan’ı yakından tanımış olmak.

“Görev kağıdımı kendisine uzattığımda,Türkan Hoca, gözlüklerinin altından bana bakarak, gülümsemiş, ‘hangimiz, hangimizi koruyacak?’ Demişti”.

Türkan Saylan’ın yakın koruma görevini üstlendiğinde 20 yaşında olan Zeynep Sağıroğlu, bugün 37 yaşında. İstanbul’da serbest avukatlık görevini sürdürürken, memleket hasretiyle radikal bir karar alıyor. 2023 Ocak ayında İstanbul’u terkedip, Hatay Kırıkhan’a yerleşiyor. Üniversite ve lise sınavlarına hazırlanan gençlere gönüllü olarak koçluk yapıyor. Değerler ve motivasyon dersleri veriyor. Büyük depreme Kırıkhan’da yakalanıyor.

“Ben ve ailem iyiyiz, memleketim yıkık” diyerek 6 Şubat sabahı yaptığı İnstagram canlı yayınıyla tanıdım onu.

Zeynep Sağıroğlu, büyük  yıkımı Türkiye’ye ilk duyuranlardan biriydi. Kırıkhan’ın bir ucundan diğer ucuna, yıkımın boyutunu ağlayarak anlatmıştı. Canlı yayında bir haberci gibi, hastane, belediye, sağlık ocağı vb. insan hayatı için önem taşıyan yerlerin durumunu bildirmiş, insani yardım çağrısı yapmıştı. Sonraki günler, Kırıkhan köylerine gidip sağlam kalan sağlık ocaklarının yerini bildirip, yetkililere acil sağlık ocaklarına doktor, ebe, hemşire gönderilmesine yönelik yayınlar yapmıştı.

“Her şartta eğitim yaparız” diyerek, Altınözü’ndeki çadırkentlerde yaşayan depremzedelere yönelik nefes, meditasyon, farkındalık eğitimlerinin ardından yakın takibe aldım Zeynep Sağıroğlu’nu. Durmuyordu.

“Büyük yıkımdan aldığımız derslerle, gücüne uyanan insanların yönettiği bir sistemde yaşamak mümkün” diyerek, Kırıkhan belediye başkan adaylığını koydu. Ne parası var, ne de çok büyük rant vaatleri. Gönlünde Türkiye sevgisi, gençleri ve çocukları merkeze alan, jeolojik taramadan geçirildikten sonra, sosyal devlet anlayışıyla, alt yapısı sağlam, güvenilir, mutlu bir kent yaratmak en büyük hayali.

Bir sözü de var. Belediye başkanı seçilirse, çocuklara ve gençlere verdiği eğitimlere devam edecek.

“Her birimizin gücümüzü hatırlamaya ihtiyacı var diyor. “Deprem bendeki uyuyan devi uyandırdı. O yüzden herkese ulaşmaya çalışıyorum”

Bir gün Bektaşlı köyünde, Camide teravih namazından sonra kılınan tesbihat namazından sonra kadınlarla buluşuyor. Bir başka gün tarlada çalışan kadınlara motivasyon eğitimi veriyor. “Kadınlarımız güçlenirse, herşey çok daha kolay atağa geçer” diyor.

Alışık olduğumuz siyasetçi figürlerinden farklı. Motorunun üstünde dağ tepe demeden, deprem bölgesindeki memleketlilerinin yarasını sarmaya azimli. Diğer depremzedeler gibi o kda konteynerda yaşıyor.  

Şimdiden ak düşmüş saçlarına… Gencecik bir kadın,

Atatürk’ün  “Vatanını seven görevini iyi yapandır” sözünü hatırlatarak, deprem bölgesinin işini en iyi yapan insanlara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, Kırıkhan için yola çıktı.

Sözünün eri, kendi tabiriyle biraz deli ama çokça cesur bu genç belediye başkan adayının ismi hafızanızda bulunsun.

Zeynep Sağıroğlu!

Bir kadın tüm deprem bölgesini değiştirebilir!