Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ekrem İmamoğlu'ndan 'Olimpiyat' girişimi: Sadece İstanbul halkı için değil, tüm dünya için istiyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünyanın en önemli organizasyonları arasında yer alan Olimpiyat Oyunları'na İstanbul'da düzenlenmesi için adım attı. İmamoğlu, "Sadece İstanbul halkı için değil, tüm dünya için istiyoruz" dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan 'Olimpiyat' girişimi: Sadece İstanbul halkı için değil, tüm dünya için istiyoruz

Avrupa Olimpiyat Komitesi’nin (EOC) 52. Genel Kurul Toplantısı dün İstanbul'da toplandı. Beşiktaş’ta bir otelde düzenlenen toplantının ikinci gününe, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Toplantıda konuşma yapan İmamoğlu, "İstanbul sporun birçok dalında dünyanın önemli organizasyonlarına ve sporcularına ev sahipliği yapmış bir kent. Olimpiyat oyunları, dünyanın dört bir yanından gelen insanların rekabet ettikleri, birbirlerini anlamaya, saygı göstermeye ve barış içinde birlikte yaşamaya odaklandığı benzersiz bir organizasyon. Spor; dilleri, kültürleri ve ulusları aşan bir dil ve bu toplantımız da bu evrensel dilin önemini vurgulamak için çok önemli bir fırsat. Toplantının programını incelediğimde, olimpiyatların sadece fiziksel sağlıkla değil, aynı zamanda eğitim, ekonomi, sosyal entegrasyon ve sürdürülebilir kalkınma gibi birbirinden önemli konularla bir araya geldiği muazzam bir içerik gördüm. Ve açıkçası, bu kadim şehrin belediye başkanı olarak 2027 Avrupa Oyunları'nı, 2036 Olimpiyat Oyunları'nı İstanbul'da yaşamak için daha da motive oldum. Sadece kıtalar arasında değil, toplumlar, ekonomiler, kültürler arasında köprü olmuş bu eşsiz şehrin bir sakini olarak, 2027 Avrupa Oyunları'nın, İstanbul 2036 Olimpiyat Oyunları’nın, olimpik felsefenin İstanbul'a ne kadar yakışacağını düşündüm" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu Olimpiyat Oyunları İstanbul

İlgili Haberler