Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Murat Kurum'a oy istedi: 'Başkan yapmaya hazır mıyız?'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ümraniye Seçim Koordinasyon Merkezi'nde Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve diğer yetkililerle bir araya geldi. Alemdağ Caddesi'nde esnaf ziyareti sırasında yurttaşlara seslenen Yerlikaya, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum için oy isteğini yineledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Murat Kurum'a oy istedi: 'Başkan yapmaya hazır mıyız?'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ümraniye Seçim Koordinasyon Merkezi'nde Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve diğer yetkililerle bir araya geldi. Alemdağ Caddesi'nde esnaf ziyareti sırasında yurttaşlara seslenen Yerlikaya, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum için oy isteğini tekrarladı. 

Yerlikaya gerçekleştirdiği konuşmasında, yerel seçime az kaldığı hatırlattı ve,  "5 yıl boyunca büyükşehri ve 39 ilçeyi kime emanet edeceğinizi belirleyeceksiniz" ifadesini kullandı.

"AYRIM YAPMADAN"

Bakan Yerlikaya, belediye başkanlarına eskiden "şehremini" denildiğini anımsatarak, "Bizim adaylarımız, bize oy vermiş-vermemiş ayrımı yapmadan Ümraniye'de, İstanbul'da tüm hemşehrilerimizin ne meseleleri varsa onu kendine emanet olarak gören ve bunu yapmak için gece-gündüz demeden canla başla çalışan arkadaşlarımız" diye konuştu.

Türkiye'nin gerçek belediyeciliği 1994’te şu anki Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la tanıdığını vurgulayan Yerlikaya, gerçek belediyeciliğin İstanbul'da büyüyüp tüm Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi ve "Allah'ın izniyle 31 Mart akşamı İstanbul'da tekrar gerçek belediyecilik doğacak, biz buna inanıyoruz" dedi.

Yıldırım'ın ilçede yaptığı hizmetleri anlatan Yerlikaya, "Belediyenin hizmetlerini kime emanet ettiğinizi çok iyi gördünüz. Sadece oy verenlerin mi belediye başkanı oldu? Hayır. Tüm Ümraniye'nin belediye başkanı oldu değil mi?" diye konuştu.

MURAT KURUM İÇİN OY İSTEDİ

Konuşmasında, Cumhur İttifakı ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum için şu sözlerle oy istedi, "İstanbul Büyükşehir'de Murat Kurum başkanımızın İstanbul'un tüm hemşehrilerini kucaklayacağına, kuşatacağına, hiçbir ayrımcılık yapmayacağına yürekten inanıyoruz çünkü liderimizden öğrendiğimiz gerçek belediyecilik ve gerçek hadimlik bu. Sandıklardan Büyükşehir için Murat Kurum başkanı gerçek belediyeciliğin başkanı yapmaya var mıyız?" diye soran Yerlikaya'ya vatandaşlar "Varız" yanıtını verdi.

Göreve başladığından bu yana her sabah vatandaşlarla sosyal medya üzerinden konuştuklarını anlatan Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Hep diyoruz ki Türkiye'nin huzuru. İçişleri ailesi, benim 600 bin arkadaşım, kahraman jandarmam, polisim, sahil güvenliğimiz, mülki idare amirlerimizle beraber biz bir aileyiz ve sizlerin emrindeyiz. Sizler için varız. Bakın, başta hain bölücü terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütleriyle, organize suç örgütleriyle, şehir eşkıyası dediğimiz, sözüm ona suç işlemeye cüret edip kibirlenenleri bir bir yakalıyoruz. Ki şu ana kadar sabah itibarıyla 420 oldu, tamamının kökünü kazıyıp, adalete teslim edeceğiz. Zehir tacirleri, yavrularımızı, gençlerimizi zehirlemeye cüret edenler, bunlara da nefes aldırmıyoruz. Düzensiz göçle mücadelede de İstanbul’da göreve geldiğimizden beri 30 büyükşehrimizde neler yaptığımızı gördünüz. Bilin ki 1 saat değil, 1 dakika bile onlarla mücadele etmekten de geri kalmayacağız, durmayacağız"





Haber Kaynağı : 12punto

İçişleri bakanı Ali Yerlikaya