Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Diyarbakır ve Mardin'deki yangında can kaybı 11'e yükseldi

Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki bölgede çıkan anız yangını kısa sürede büyüyerek yerleşim yerlerine sıçradı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 kişinin hayatını kaybettiğini 78 kişinin ise etkilendiğini belirtti. Bakan Koca ayrıca, "Diyarbakır’da 5 hasta yoğun bakımda, 4’ü entübe durumda. Şanlıurfa’da 1 hasta entübe olarak tedavi görüyor. Hastanelerimizde tedavisi süren toplam hasta sayısı 6" dedi.

Diyarbakır ve Mardin'deki yangında can kaybı 11'e yükseldi

Yangın, gece saatlerinde Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı arasındaki bölgede çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerine sıçradı.

Kırsal Köksalan ve çevresindeki köylere sıçrayan yangın için bölgeye Diyarbakır ve Mardin’den çok sayıda itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü, sağlık, jandarma, UMKE, AFAD ve belediye ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne ait 2 TOMA ve 4 tanker sevk edildi.

Yangını söndürme çalışmaları sürerken, yaralanan çok sayıda kişi, Çınar Devlet Hastanesi ile kent merkezindeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

VALİ SU'DAN İLK AÇIKLAMASI

Yangının olduğu bölgeye gelen Vali Ali İhsan Su, yangında 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Anızdan kaynaklı bir yangın. Bu yıl çok yağış olunca otlar da fazla uzamış ve anız yangını ile birlikte yanarak geniş bir alana yayılmış. Maalesef 2 vatandaşımız da ot yangının arasında kalarak hayatını kaybetti. Şu anda tüm ekiplerimiz yangın olan mahallelerde söndürme çalışmaları sürüyor. Jandarma komutanımız, kaymakamımız, ekiplerimiz, itfaiyemiz, orman teşkilatımızla alandayız. Söndürme çalışmalarımız sürüyor" dedi.

CAN KAYBI AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangın nedeniyle Diyarbakır’da 3 Mardin’de 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Yerlikaya, “Diyarbakır’da 11 vatandaşımız, Mardin’de ise 18 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

10’U AĞIR 44 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangında 10’u ağır olmak üzere 44 kişinin yaralandığını açıkladı.

Koca’nın paylaşımı şöyle:

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde meydana gelen yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 10’u ağır 44 kişi yangından etkilendi. Diyarbakır’da 3, Mardin’de 2 can kaybımız var. Olay sebebi ile 35 Ambulans ve 7 UMKE Timi görevlendirildi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınlara ilişkin soruşturma başlatıldığını belirterek şunları söyledi:

"Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan ve geniş bir araziye yayılan anız yangınıyla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır.

Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

ERGANİ'DE YANGIN

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi ile Mardin’in Mazıdağı İlçesi arasındaki ekili alanda çıkan yangının ardından bir yangın haberi de Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nden geldi.

Amida Haber'de yer alan habere göre; saat 11.00 sularında Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’ne bağlı Dereboyu, Koyunalan ve Hançerli köyleri arasında ekili 30 dönümlük alanda bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

Yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Köylüler ilk etapta kendi imkanlarıyla yangına müdahale etmeye çalıştı. Vatandaşların ihbarı ile bölgeye 112 ve İtfaiye ekipleri sevk edildi.

Diyarbakır’dan takviye ekiplerin gitmesi ile yangın yaklaşık 2 saatlik bir çalışma ile kontrol altına alındı.

Ergani Belediyesi Eş Başkanı Şiyar Güldiken yangın nedeniyle 20 dönümlük alanda zarar meydana geldiğini söyledi.

Güldiken, “Vatandaşlarımızın verdiği bilgiye göre çam kırıklarının yansıması yangına neden olmuş. Diyarbakır ve Ergani Belediyemize ait araçlarla yangına müdahale ettik. İki saatlik çalışma sonucu yangın kontrol altına alındı. 3 köyümüzde yangından etkilenen bir vatandaşımız yok. Ekiplerin soğutma çalışması sürüyor” dedi.

 

CAN KAYBI ALTIYA YÜKSELDİ

Diyarbakır ve Mardin’deki yangında ağır yaralanan Remzi Yılmaz tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yılmaz tedavi gördüğü Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Diğer yaralıların hastanedeki tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

BAKAN KOCA AÇIKLADI: CAN KAYBI 11'E ÇIKTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangınlarda şimdiye dek 11 yurttaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

X üzerinden yaptığı paylaşımda Bakan Koca, şunları söyledi:

"Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde dün akşam meydana gelen yangın sebebi ile 11 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi yangından etkilendi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Diyarbakır ve Mardin sınırındaki köylerde yaşanan bu yangınlar nedeniyle şu anda Diyarbakır’da 5 hasta yoğun bakımda, 4’ü entübe durumda. Şanlıurfa’da 1 hasta entübe olarak tedavi görüyor. Hastanelerimizde tedavisi süren toplam hasta sayısı 6.

Yangınlar sebebi ile olay yerlerine Diyarbakır’dan 24 Ambulans ve 3 UMKE Timi ile Mardin’den 15 Ambulans ve 4 UMKE Timi görevlendirilmiştir. 

Bilindiği gibi, yangınlar ilgili birimlerce söndürülmüş olup, soğutma çalışmaları devam ediyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Yangın Mardin diyarbakır