Gallup Global Emotions, 2024 Küresel Duygular raporu ile dünyanın en sinirli ülkelerini açıkladı. Türkiye, yüzde 48’lik oranla ikinci sırada yer aldı. İlk sırada halkının yüzde 49.7’sinin sinirli olduğu Lübnan var. Kıl payı birinciliği kaptırdık.
Rapor, ülkelerin ekonomik dalgalanmaları ve günlük yaşam koşullarındaki zorluklar ile halkın genel duygu durumundan faydalanılarak oluşturulmuş.
Bebek katili doktorlar, sahte dolarlar, kadın cinayetleri, çocuk katiller, at etinden hamburger, domuz etinden köfte, ekonomik sıkıntı falan derken duygu durumumuz ikinciliğe yükselmemizi sağladı.
Duygu durumumuz her gün değişiyor. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, açlık-yoksulluk sınırı hesapladı önceki gün. Açlık sınırı 22 bin 565, yoksulluk sınırı 69 bin 681 liraya yükselmiş. Duygu durumumuz fena dalgalandı… Şimdi ne yapalım sinirlenmeyip göbek mi atalım?
Ama bir kesim için bunlar sinirlenmek için sebep değil. Asıl kızmamız gereken televizyondaki diziler! Çünkü bu ahlaksız senaristler, batının uşağı televizyonlar ve din düşmanı oyuncular; tarikatları bağnaz ve gerici gösteriyorlar!
Bizim ülkemizde herkese göre gündem var. Kimi ekmek derdinde kimi dizilere kızıyor, kimi elinde balta ile başka bir diziyle dünyayı fethediyor, kimi de her şeyin dünyayı yöneten şeytani ailelerin oyunu olduğuna inanıyor.
Herkesin gündemi farklı dedim ya, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın duygu durumu da gündemi de çok farklı! Dünyanın en sinirli ülkeleri raporunu hazırlayanlar Diyanet’in duygu durumunu incelese Lübnan, Ermenistan, Irak, Afganistan, Ürdün, Mali, Sierra Leone, Ekvator Ginesi ve Nijerya’nın bulunduğu listede bırakın ikincilik kürsüsüne çıkmayı ilk ona bile giremezdik!
Mesela Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın gündemine bakalım. Geçim derdi gibi bir derdi olmadığı için robotlara takmış kafayı.
Erbaş, dini bütün nesillerden sonra dini bütün 'yapay zekachatbotlar'ı geliştirmek için kolları sıvadı.
Diyanetin, yeni teknolojilerden yararlanması gerektiğini savunan Erbaş, şöyle dedi; "Başkanlık tarafından sunulan içerikler, yapay zeka algoritmaları dikkate alınarak yeniden planlanmalı ve kullanıcıların dini konularda bilgi edinebilecekleri sahih dini bilgileri içeren ve kültürel hassasiyetleri gözeten yapay zeka chatbotlar geliştirilmelidir.”
Haklı… Hatta bunun için acilen Diyanet’e yeni bir ödenek ayrılmalı. Lüks makam araçları için nasıl itibardan tasarruf edilmediyse ve pek çok bakanlığın bütçesinden bile fazla ödenek verildiyse böyle bir proje için de sınırsız kaynak sunulmalı ve vakit kaybetmeden hemen bu projeye başlanmalı.
Mersin Mut Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin papaz eriğini imam eriğine dönüştüren teknolojik başarısından sonra duyduğum en iyi proje!
Aramızın çok iyi olduğu ElonMusk ile bir görüşme yapılsa, insansı robotları Optimus’lar bu işte kullanılsa süper olmaz mı?
Takke giymiş Optimuslar çocuklara vaaz verse mesela…
Bu proje hayata geçsin iddia ediyorum sadece bu listede değil pek çok listede birinciliği garantileriz. Bu işe harcanacak bütçe milletin duygu durumunu kim bilir ne hale getirir?
Vizyon bu işte… Alkış…
Çok Okunanlar
İhlas Holding hisseleri neden yükseliyor?
Ankara'da 17 erkek öğrenci, kız öğrenciyi okulda defalarca istismar etti!
Semih Çelik'in odasının fotoğrafları ortaya çıktı
Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu? 3 Aralık Salı altını hangi gelin aldı?
100.000 bin TL'nin aylık getirisi ne kadar oldu
2025 Ocak maaş artışları: Emekli ve memur maaş zammı belli oldu
Microsoft'un yazılım lisansları kırıldı, ömür boyu etkinleştirme
Cemaat yurdunda kalan genç yaşadıklarını anlattı
Yeşilçam'ın Sezercik'i Sezer İnanoğlu ile eşi Seyhan Eyiçalış boşandı
Bugün TV'de ne var? 3 Aralık 2024 Salı yayın akışı