Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP'den geri adım. Tepki çeken 'hayat pahalılığı' tazminatı iptal edildi

Ankara'dan İstanbul'a taşınan 400 BDDK personeline ayda 45 bin TL'lik "hayat pahalılığı" tazminatı ödenmesine ilişkin olan düzenleme tekliften çıkarılıp iptal edildi.

AKP'den geri adım. Tepki çeken 'hayat pahalılığı' tazminatı iptal edildi

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen torba kanun teklifinin çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini içeren 55. maddesi kabul edildi. 

AKP Milletvekilleri Orhan Erdem ile Necmettin Erkan’ın önergesi ile yasa teklifine giren ve tepki çeken Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) personeline ayda 45 bin lira ‘’hayat pahalılığı’’ tazminatı ödenmesine yönelik düzenleme ise iptal edildi. 

"NEDEN AYRIMCILIK YAPILIYOR?"

Sözcü'den Zekeriya Albayrak'ın haberine göre; "Neden BDDK’ya ayrımcılık yapılıyor?" sesleri yükselince AKP Milletvekilleri Orhan Erdem ve Necmettin Erkan’ın önergesi ile yapılan bu düzenleme, AKP Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül’ün önergesinin TBMM Genel Kurulunda kabulü sonucu ile iptal edildi.

Torba kanun teklifinde yer alan 52. madde metinde çıkarıldı. Böylelikle BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu dahil BDDK personeline ek ödeme yapılmasından vazgeçildi.

EK TAZMİNAT ÖDENECEKTİ

Bu madde ile "Kurumda görev yapan kurul başkan ve üyeleri, başkan yardımcısı, başkanlık müşaviri, daire başkanı ve müdür ile murakıp, uzman, murakıp yardımcısı ve uzman yardımcısı unvanlı meslek personeline her ay 60 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmemek üzere ek tazminat ödenir" hükmü getiriliyordu. Bu ödeme vergiden de muaf olacaktı.


Haber Kaynağı : 12punto

banka BDDK çalışan düzenleme kanun teklifi ödeme tazminat TBMM Genel Kurulu tepki

İlgili Haberler