Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Çocuklar, hayaller ve olimpiyatlar

Olimpiyatların tüm hızıyla devam ettiği ve kazanılan başarılarla gurur duyduğumuz şu günlerde, sporcularımızın hayat hikayelerini de sıkça duyuyoruz. Hiç dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama her biri birbirinden kıymetli sporcularımızın azim ve disiplin dolu hayat hikâyeleri hepimiz için müthiş birer ilham kaynağı.

Bazıları yoksullukla, bazıları teknik imkansızlıklarla bazıları ise disiplin ve kararlılıkla ilerleyen birbirinden farklı bu hayatlarda belki de tek ortak nokta: “çocukluk hayalleri”.

Sporcularımızın röportajlarında ya da hayatlarına dair demeçlerindeki kilit ifadelerden biri; “burada olmak çocukluk hayalimdi” cümlesi. Bu bence çok güzel ve umut dolu bir ifade. Güzel çünkü; kim çocukluk hayalini yaşamak istemez? Umut dolu çünkü; tüm çocuklara hayallerini gerçekleştirebilme ümidi veriyor ve geleceğe dair inancımızı artırıyor.

Etrafımdaki çocuklara baktığımda da hepsinin farklı hayat koşullarında yaşamalarına rağmen birbirinden güzel hayallere sahip olduklarını görüyorum, dilerim hepsi bu hayallerine ulaşır ancak benim burada özellikle paylaşmak istediğim bazı durumlar var.

Çocuklar her şeyde olduğu gibi hayal kurarken de gördüklerinden, duyduklarından, izlediklerinden ya da çevresinde olan bitenden etkileniyorlar. Bu açıdan medyanın çocuklar üzerinde çok büyük bir etkisi var. Çocuklar, yaş grupları ne olursa olsun, geleneksel ya da sosyal medyayı bizzat kullanmasalar dahi medyanın etki alanına dâhil oluyorlar. Çocukların çok sevdiği Sefo’nun milli takım için bestelediği Türkiye’m marşı, Icardi’nin etkisiyle dillere dolanan Simge Sağın’ın Aşkın Olayım şarkısı kız çocuklarının kendilerine “filenin sultanları” demeleri ve kendilerini voleybol takımından sporcularla özdeşleştirmeleri ya da Mete Gazoz’un okçuluk sporuna ilgiyi artırması medya, spor ve çocuk ilişkisine basit birer örnek. Bu örnekler, çocukların spora ilgi duyması ve hayallerinde spora yer vermeleri açısından dikkate değer. 

Bu noktada bizlere düşen de çocukların sesine kulak vermek ve onları spor konusunda desteklemek.

Yaz tatilini çocuklarımızı spora yönlendirme konusunda bir fırsat olarak düşünebilir; çocuğumuzu ilgi alanlarına ve yeteneklerine uygun spor dallarına yönlendirebiliriz. Hayat tempomuz ne kadar yoğun olursa olsun çocuğumuzla birlikte spor yapmak, onunla birlikte heyecanlanmak ya da çocuğumuzun hangi seviyede olursa olsun spor müsabakalarını takip edip onu desteklemek onun çocuk dünyası için ne kadar önemli bir bilseniz! Hem belli mi olur belki bu yazı vesilesiyle müstakbel bir olimpiyat şampiyonunun ya da dünya rekortmeni bir sporcunun ilk müsabakalarını en önden izleme şansı elde edersiniz ve bana teşekkür edersiniz!