Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

CHP iktidar formülünü buldu!

AKP yıllardır muhafazakarlardan, dinci gruplardan, cemaatlerden oy toplayarak iktidarda kalmasını bildi. 

Bu durumu bir türlü değiştiremeyen eski CHP yönetimi neler denemedi ki? AKP’den ayrılan küskünlerle iş tuttu. Meclise girsinler diye milletvekili verdi. Altılı masa kurdu, ortaklarının beşi muhafazakardı. 

Filmi daha da geri sararsak Kahire doğumlu eski İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak seçti. 

Yine de muhafazakar seçmene bir türlü yaranamadı. Ne oylarını alabildi ne de takdirlerini… Boşa kürek çekip bir de kendi seçmenini küstürdü.

Hacıdan hocadan umudu kesen yeni CHP yönetimi de gözünü meyhaneye dikti!

CHP’nin yeni lideri Özgür Özel, partisinin vizyonunu anlatırken de akşamcıları işaret etti. İktidara geldiklerinde fiyatlardan bir 'sıfır' atılacağını belirten Özel, "Maaşlar bugünkü seviyede kalırken masraflar düşecek. Örneğin, dana kıyma 55 lira, kuzu pirzola 70 lira olacak. 1 litre rakı 140 lira. Hesap böyle" dedi.

Helal olsun. Hesap işte böyle yapılır. Özel’de Erdoğan gibi gerçek bir ekonomist. Paradan sıfır atınca işi çözecek.

Amannnn neyse ne, parlatırız iki kadeh olur biter. 

Yahu arkadaş bu ülkede siyaset neden ‘Güldür Güldür’ skeçlerindekinden bile daha absürt yapılıyor biri bana anlatsın. 

2002 yılından bu yana 22 yıldır iktidar kovalayan ana muhalefet partisi, rakıyı ucuzlatıp iktidar olacak öyle mi? Camiden toplayamadığı oyu meyhaneden toplayacak! Vallahi skeç gibi.

Artık umudum kalmadı. Ekonomik bir program, adaletin yeniden güven kazanması, liyakat falan bunlarla ilgili bilimsel çalışmalar yapmak yerine bir sıfır atıp rakıyı ucuzlattık mı iş bitiyor öyle mi?

Rakı içen zaten oyunu sana veriyor. Kürsüden bunu haykırınca çift görüp çift oy mu atacak? 

Elbette Özgür Özel, ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaşa bir umut olmak adına böyle bir söz söylemek istemiştir ama dedim ya siyasi ağzından çıkan lafı iki kere tartıp biçmeli değil mi?

Bakın hep “Bize yer vermiyor, hükümetin sözcüsü” diye eleştirdiğiniz Anadolu Ajansı fırsatı tepmedi. Bu dahiyane fikrinizi tüm abonelerine servis etti. 

Merhum Süleyman Demirel’in bir sözü vardır; “Boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur” diye… Ama tencere o kadeh değil!

İma etmek istediğiniz şey elbette budur ama sıradan vatandaş sözüne dikkat ederken, biz gazeteciler söylemimizi iki kere elekten geçirirken, siyasilerin düşünmeden ettikleri laflar umudumuzun daha da kırılmasına neden oluyor. 

Fark yaratamazsanız eleştirdiklerinizden farkınız kalmaz. 

Hadi şerefe…