Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

İnsan güzeli Mustafa Kemal Atatürk

Mustafa Kemal’im,

Bir cumhuriyet kadını olarak, biz kadınlara sağladığın tüm hakları bilmek, onlara sahip çıkmak, bilmeyenlere bıkmaksızın usanmaksızın anlatmak, bu vatana borcumdur.

Bu onurlu borç, sadece hayatını vatanı kurtarmaya adamış sana değil; silah arkadaşlarına, cepheye imkânları dahilinde çorap ören, mermi taşıyan, evlat feda eden tüm kadınlara, boynundan kolyesini kolundan bileziğini çıkarıp Milli Mücadele'ye destek veren taze gelinlerimize, parmağı tetiğe değen kadın-erkek herkese, korkusuzca vatan savunan küçücük çocuklarımıza, hayvanından, kendi rızkından, canından vazgeçip Atatürk’e inanan insanlarımıza minnet ve vefa borcumdur.

Bize emanet ettiğin cumhuriyet, çocuklarıma bırakabileceğim en kıymetli miras, devamı için ettiğim her dua en kutsal duamdır.

Ömrüm ve nefesim yettiğince Cumhuriyet bayrağını taşıyacak, bizden sonra gelecek nesle örnek olabilmek için çabalayacağım.

Ata’m, öğüdünü yerine getirebilmek gayem, kendime yakışanı yapma mücadelemdir ki aşağıdaki satırlarda yazan sözlerini okuyarak bir kez daha hatırlamak ve hiç unutmamak isterim;

* Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir.

* Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.

Kara çarşafların, burkaların altına saklamak zorunda kalmadığım bedenim, dört duvar arasına hapsolmamış benliğim, özgürce haykırabildiğim fikirlerim için, 

kimseye kulluk etmeden yaşayabildiğim,

kendi ayaklarım üzerinde durabildiğim için, 

kızımı erken evlendirmek veya okuma hakkının  elinden alınmak zorunda bırakılmadığı için,

seçme ve seçilme hakkını bana bizden daha medeni sayılan ülkelerin kadınlarından yıllar evvel bize verdiğin için, 

kararlarımı hür irademle alabildiğim sana minnettarım.

Mustafa Kemal Atatürk…

İnsan güzelim…

Bana göre Türk gencinin gençliği yaşında değil, senin yolundan ayrılmamak hevesindedir. Nefes aldığımız müddetçe, yaşımız kaç olursa olsun cumhuriyeti emanet ettiğin gençleriz biz…

Sana layık bir evlat olabilmek için ömrüm yettiğince çabalayacağım.

Başka türlüsünü bilmiyorum.

Başka türlüsünü bilmemekle gurur duyuyorum.

En değerli mücevherim olan öğütlerini, bir kulağıma ay bir kulağıma yıldızdan küpe yapıp taşımaktır.

Cumhuriyetimiz nice 100 yıllar görsün, daim olsun.